Tapte første matchball

UENIGE. BILs Viktor Frigstad og Randesunds Fredrik William Henriksen (21) havna i en aldri så liten diskusjon etter kampslutt.

Med seier mot Randesund 2 hadde BIL-gutta sikra seriegullet og kretsmestertittelen. Nå må de slå Øyestad i siste serierunde.

– I dag har jeg ingenting å si. Ingenting.

BIL-trener Thom Jarle Thomassen var ikke særlig fornøyd med eget lags innsats på Sukkevann-kunstgresset mandag kveld. Der ble serielederen tatt på senga av et Randesund-lag på hugget.

Grønntrøyene leda 2-0 til pause etter en jevnspilt og fartsfylt omgang, der Birkenes sleit med å demme opp for Randesunds raske kontringer. Hjemmelaget tok ledelsen da BILs Knut Arild Espegren ble pressa til å styre et knallhardt innlegg fra kanten i eget nett etter 26 minutter. Ti minutter seinere la Fredrik William Henriksen på til 2-0 da han fikk stå aleine og heade en corner i mål fra kloss hold.

Andre omgang ble nesten en reprise på første. 26 minutter ut i omgangen økte Ole Andreas Bjørnsgaard-Andersen ledelsen da han avslutta en ny effektiv Randesund-kontring fra hjørnet av femmeteren. Flere mål ble det ikke, selv om Birkenes pressa på i sluttminuttene. Kampen var prega av høyt tempo og tøffe dueller, og det var antydning til amper stemning mot slutten. Men kveldens rutinerte pipeblåser Thor Håversen lot det aldri utarte.

Birkenes leder fortsatt 5. divisjon med åtte poengs margin til Tigerberget på 2. plass. Men mens birkenesingene har kun én kamp igjen å spille, har tigergutta tre kamper og muligheten til å plukke ni poeng. Begge laga har 44 plussmål. Med full pott på de tre siste kampene kan Tigerberget med andre ord snyte Birkenes for seriegullet, med mindre Birkenes slår tabelltreer Øyestad i Birkenesparken fredag kveld.

KAMPFAKTA

Randesund 2 – Birkenes 3-0 (2-0)

Bane: Sukkevann kunstgress

Mål: 1-0 (26) Knut Arild Espegren (selvmål), 2-0 (36) Fredrik William Henriksen, 3-0 (71) Ole Andreas Bjørnsgaard-Andersen

BILs lag (1-4-3-3): E. Ytrehus – E. Wisløff-Ohrvik, T. Ravnåsen Holte, M.T. Tallaksen Crowe, D. Christiansen Harbones – V. Frigstad, H. Suggelia, K.A. Espegren – T. Tareg Mohamed, E. Håkedal Tveite, J. Frigstad. Innbyttere: K. Fossdal, J. Hauge, S. Martinsen, J. Sæter Sundtjønn

Dommer: Thor Håversen, Solbygg FK

Publikum: Ca. 30