Rømmegraut, komper og «alt hå tre kan bruges te» på Grashamdagen

(Arkivfoto)

Birkenes bygdemuseum står for aktiviteter i idylliske omgivelser på musèet på Grasham på Tveide.

Grashamdagen er tredje og siste dagen i årets Birkelandsdager, og bygdemuseet inviterer til et rikholdig arrangement denne søndagen.

Dagen starter med friluftsgudstjeneste ved Torill Farstad Dahl og Birkenes Hornmusikk. Etter gudstjenesten starter aktivitetene, og da er temaet «Alt hå tre kan bruges te».

Det blir mange spennende tre-relaterte aktiviteter. I det autentiske snekkerverkstedet til Åsulv Stoveland kan man oppleve reimdrevne maskiner, og barna kan snekre lastebiler og båter. De kan også smi et minisverd eller støype tinnfigurer, og kanskje dreie en snurrebass! Utenfor verkstedet blir det mange boder med demonstrasjon og salg av ulike tre-produkter, blant annet Terje Sagens flammede trekledning og Terje Gordon Jensens utskjæringer. Man kan også spikke smørekniv hos Bo Andersson og stifte bekjentskap med flere flotte treskjærere. Tveitås 4H lafter utedo og politikerne møtes til tautrekking.

Steinars Garasje og mekanisk verksted vil ha åpne dører. Her kan man studere restaureringen av den gamle melkeruta, se den gamle Steyr’en med tømmerlass og andre restaurerte kjøretøy. Svalandsruta vil kjøre gratisturer rundt på området, og det blir turer med hest og kjerre, geiter, høns, sau og kanskje ei Telemarksku.

I Mercedes-huset er det flere utstillinger som er vel verd et besøk! I museumskafèen serveres det lapskaus, komper og rømmegraut, kaffi og kaker. I tillegg blir det musikk og overraskelser.