Herefoss kan nå få nytt serveringssted – med eget steinovnsbakeri, microbryggeri og pubkafé

NYTT SERVERINGSSTED. Det er her i den tidligere landhandelen at Knut Toralf Aas planlegger sitt microbryggeri og steinovnsbakeri.

I den tidligere landhandelen til S. K. Senumstad kan det nå komme pubkafé, microbryggeri og steinovnsbakeri.

Dette kommer fram i en søknad om skjenkebevilling som Knut Toralf Aas i selskapet Hegrafos A/S har sendt til Birkenes kommune, og som skal til behandling i kommende kommunestyremøte 25. mars.

I sakspapira står det, at «Hegrafoss AS ønsker å få nytt liv i gamle Herefoss sentrum, i lokaler som er 94 år gamle. Det er lagt vekt på at målsetningen er å sørge for gode smaksopplevelser for kundene, med panorama utsikt over Herefossfjorden ute på en stor betongterrasse. Det er her en historisk og kulturell sammenheng mellom tilvirkning og serveringsstedets øvrige tilbud.»

Hægrafos A/S er allerede tildelt 150 000 kroner til reiselivsutvikling av regionalt næringsfond for Birkenes, Iveland og Lillesand.

Selskapet er også tildelt 11 000 kroner av styret i det samme næringsfondet. Dette var koronamidler henta fra statlig tilskudd som Birkenes kommune ble tildelt.

I de kommunale sakspapira heter det videre, at «stedet skal servere både mat og drikke, og brygging av øl sees på som en del av den kulturelle opplevelsen. Det bør også hensyntas til at dette trolig vil være med å fremme lokal kultur og turisme.»

Kommunedirektørens forslag til vedtak er at «Hegrafoss AS tildeles kommunal tilvirkningsbevilling for bevillingsgruppe 1 og 2 etter alkohollovens § 4-2 jf. § 1-6 annet ledd under forutsetning om at innsendt søknad om serverings- og skjenkebevilling godkjennes.»

Dette gjelder øl med inntil 4,7 prosent alkohol.