Over 1000 mennesker møtte opp på førjulsmoro og julegrantenning

I fem-seks minusgrader møtte det opp veldig mye folk da julegrana på Birkeland ble tent søndag ettermiddag. I tillegg var det underholdning fra scenen på Tobias Jorde med sang og musikk og andre aktiviteter.

1. søndag i advent ble feiret på tradisjonelt vis, da bygdefolket kom sammen for å markere at jula nok en gang står for døren. Rundt på Tobias Jorde var det lagt opp til flere aktiviteter for barna denne kalde, men flotte, desemberettermiddagen.

I en egen stall foran ruinene sang Birkeland Soul Children kjente og kjære julesanger på vakkert vis. Jesusbarnet i stallen var på plass, sammen med Josef og Maria, da barnekoret formidlet de flotte sangene. Og selvsagt sto de tre vise menn og passet på.

Lenger oppe på jordet hadde skiskytterne kledd seg ut som nisser og speiderne aktiviteter for barna, Dette ble satt tydelig pris på av store og små.

Nede på scenen styrte Wenche Flaa Eieland og Gøran Frigstad aktivitetene, den godt over timen aktivitetene var i gang. Dansere fra Blink kulturskole hadde flere opptredener til glede for publikum. De fremmøtte barna kunne også komme på scenen og danse sammen. Barneidrettens aktivitet slo godt an, og vi så mange barn som var oppe flere ganger og hadde nissetrim på scenen.

I tillegg spilte Birkeland musikkorps kjente julemelodier. For noen ble det en kald fornøyelse i flere kuldegrader, men de imponerte med sine instrumenter.

Avslutningsvis var det høydepunktet for søndagen, da ordfører Arild Windsland tente julegrana. Dette gjorde han sammen med medhjelper Arina Lyvyn på 11 år fra Ukraina. Det ble en verdig liten seremoni, der Arina som snakket godt norsk var med og telte ned fra ti, før hun tente den flotte grana sammen med ordføreren.

Etterpå gikk birkenesingene rundt juletreet og sang kjente julesanger, før den store forsamlingen løste opp og gikk hjem vel vitende om at nå kan juletiden bare komme.