Julegrana tent

JULEGRAN: For stor, små og bittesmå. Magnhild Espegren med Tomine og Elise.

Folk strømmet til så det nesten ble trangt om plassen på jordet til Tobias.

I år var det lagt opp til julevandring.  Speiderne stilte med bål, Birkebilla med lekestasjon og skiskytterne med julenisser.  For å markere hva det egentlig dreier seg om var det også plassert en julekrybbe langs veien.  Store og små gikk løypa og så ut til å kose seg i kulda.

Tradisjonen tro spilte Birkeland musikkorps julesanger og når ordføreren hadde sagt de forløsende ord ble julegrana, denne gang edelgran fra Nordåsen tent i all sin prakt. Og den skal lyse og ifølge julesangen minne oss om vår Gud.

Det er uklart hvor mange ringer man fikk samlet om treet, men det var hvert fall fem. Og det ble visket i krokene at Wenche er god til å organisere.  Noen hadde vært med på julegrantenning i en nærliggende småby som ikke skal nevnes med navn, og mente at organiseringen og opplegget på Birkeland var trestjerners – for å holde oss i juleterminologien

Visste du forresten at det var musikkorpset som i sin tid fikk ordna slik at det ble juletre på tomta i Birkeland.  Og med en så god tradisjon, som samler så mye folk ser vi ingen grunn til å forandre på festkomiteen for kommende år.

For virkelig å markere at noe stort er på gang både for store og små slo Svea fyrverkeri og Coop på stortromma og avsluttet kvelden med å viser hva fyrverkeri kan være, og det ble ikke spart på kruttet.