Også tabelltoeren fikk stryk

ÅRSBESTE. – Det er mange som gjør en god kamp i dag, men jeg har lyst til å framheve Siri, for ho gjør sin beste kamp for året i dag, sier trener Trond Endresen om midtbaneanker Siri Anette Sørlien etter seieren over Hægebostad/Kvinesdal. Markerte seg gjorde også tremålsscorer Christina Stray Imenes. (Arkivfoto)

Mandag tok BIL-damene en strålende 2-0-seier over serieleder Gimletroll. Torsdag kveld ble tabelltoer Hægebostad/Kvinesdal sendt hjem fra Birkenesparken med 0-4 i bagasjen.

– Det er fantastisk bra! Det er UTRULIG bra! Nå har vi møtt nummer én og nummer to, og vi har ikke sluppe inn mål engang!

Trener Trond Endresen er naturlig nok fornøyd med å ha halt i land en tomålsseier over sesongens suverene seriemester Gimletroll. Men han er om mulig enda mer fornøyd med å sende tabelltoer Hægebostad/Kvinesdal hjem som slakt.

– Jeg var kjempeimponert på mandag, men idag er det vi som har ballen mest og styrer kampen fra A til Å. Vi er bedre enn dem i alt, hele kampen igjennom. Det var rett og slett en behagelig kamp å være på. Så dette har vært ei god uke, sier Endresen fornøyd.

Hattrick av Christina

Det var Christina Stray Imenes om sendte hvittrøyene i ledelsen etter 14 minutter, da hun mottok en gjennombruddspasning fra Johanna Fedeler og satte ballen under keeper og i mål. Ti minutter etter er toppscoreren på farten igjen. Denne gangen kjemper hun til seg ballen på gjestenes banehalvdel, vender bort to forsvarere og leker inn 2-0 alene med keeper. Kvarteret ut i andre omgang kliner Hannah Semine Aronsen til på et frispark fra drøye 25 meter. Hægebostad/Kvinesdal-keeperen er på ballen, men skuddet er så hardt at hun følger med lærkula inn i mål. Snaue ti minutter før full tid fullfører Christina Stray Imenes hattricket når hun dribler bort halve motstanderlaget og avslutter klinisk i lengste hjørne. En klassescoring av toppscoreren.

Kan ta 2. plassen

For noen serierunder siden frykta BIL-treneren nedrykksstrid. Etter de tre siste kampene, som alle har endt med seier, har BIL-damene faktisk en mulighet til å kapre 2. plassen i serien. Men da må de vinne de to siste kampene, borte mot fjerdeplasserte Våg og hjemme mot tabelljumbo Øyestad/Arendal 2. Samtidig må Hægebostad/Kvinesdal tape begge sine kamper, borte mot Gimletroll og hjemme mot Våg.

– Ja, det skal en del til, men det skal ikke skille mye mellom oss når sesongen er over, tror BIL-treneren.

Vellykka generasjonsskifte

Uansett, etter denne ukas seire over seriemesteren og tabelltoeren, nøler han ikke med å si seg fornøyd med sesongen.

– Vi visste vi ville få utfordringer med tap av spillere, men det steget vi har tatt med de nye unge spillerne må vi kunne si er et vellykka generasjonsskifte, fastslår Trond Endresen.

Nå tar BILs 4. divisjonsdamer en aldri så liten høstferie, men onsdag 11. oktober braker det løs igjen, med bortekamp mot Våg, før Øyestad/Arendal 2 kommer på besøk til Birkenesparken onsdagen etter, til sesongens siste seriekamp.

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Hægebostad/Kvinesdal 4-0 (2-0)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (14) Christina Stray Imenes, 2-0 (24) Stray Imenes, 3-0 (60) Hannah Semine Aronsen, 4-0 (81) Stray Imenes

BILs lag (1-4-3-3): C. Andresen – K. Grødum, K. Lien, M.K. Holthe Rismyhr, R. Svaland Grødum – K.M. Aamlid Bjelland, S.A. Sørlien, J. Fedeler – T. Strigen Reiersølmoen, C. Stray Imenes, E. Skomedal Kræmer. Innbyttere: K. Tobiassen, A. Kverneland Andersen, H.S. Aronsen

Dommer: Javad Darvishi, Søgne FK