Ble heiet frem med norske flagg og av folk i bunad

MOR OG SØNN PÅ STARTSTREKEN. Åse Aud Moldal Nyhus og sønnen Kristian Nyhus har funnet gleden med å løpe.

Løpsgleden var stor både for bredde og elite løpere under NM arrangementet i Birkenesparken lørdag. Prestasjonene var store i alle klasser der løpere fra bygda stilte opp. Birkenes-løperne gjorde seg godt bemerket på flere måter, også utover den fantastiske trippelen i U23-klassen for kvinner.

Arrangøren hadde lagt opp til en 10 kilometer i Tveide Rundt løpet, utenom den faste 21 kilometeren i NM halvmaraton. Dette for å stimulere til løpsglede fra de som ikke ønsket å løpe så langt. Her traff friidrettsgruppa i idrettslaget svært godt. Og mange stilte opp, både unge og eldre.

Det ble også løpt fort, da det ble kniving om pallplasseringene i både kvinne- og herreklassen på den korteste distansen.

BRONSE I TVEIDE RUNDT. Johannes Gumpen Engesland løp inn til bronse, før han hasten hjem i konfirmasjon.

I herreklassen løp Johannes Gumpen Engesland fra Birkenes IL inn til en sterk 3. plass, på tiden 37.19.

– Bror min Elias konfirmeres i dag, så jeg fikk dispensasjon hjemmefra tILå løpe her. Det angrer jeg ikke på og er kjempefornøyd med løpet og 3. plassen, forteller 17-åringen før han haster hjem til feiring.

I kvinneklassen Tveide Rundt, løp Othelie Håbesland Holm inn til en meget flott 2. plass. 15-åringen kom inn på tiden 44.01, som dermed holdt til seier i klassen kvinner 15-17 år.

I startfeltet fant vi også en mor og sønn, som gjennomførte løpet med stor entusiasme. Både Åse Aud Moldal Nyhus (55) og sønnen Kristian (25) var fornøyde med løpet.

– Løypa var egentlig veldig grei og perfekt for oss, uten de store tunge bakkene. Og så var det utrolig trivelig med så mange rundt løypa som heiet på oss, forteller to fornøyde blad Moldal Nyhus.

– Det er et godt fellesskap på mandagstreningene i friidretten, der vi er med. Der blir store og små tatt godt imot og friidrettsgruppa vokser hele tiden. Motivasjonen til å løpe er mye større nå etter at anlegget kom.

På 21 kilometeren rundt i flotte løyper ble det også mange gode løp for de lokale løperne.

SØSKENBARN-DUELL. Tor Olav Svaland måtte innse at iveren straffet deg da han åpnet for hardt. Fetteren Espen Uldal tok igjen Svaland, og vant med fire sekunder.

Søskenbarn-duell ble det også inn mot mål, da skiskytter Espen Uldal og Tor Olav Svaland kjempen en intern kamp om å bli best i familien.

Her tok Svaland teten en stund, men mot mål avgjorde Uldal, da han løp forbi inn mot stadion og dermed vant «familiefeiden» på tiden 1.17.34. Han vant duellen med fire sekunder foran Svaland.

Per Anders Dugstad ble beste løper fra Birkenes IL i herreklassen, og løp inn på tiden 1.15.18.

BESTE KVINNE FRA BIRKENES. Emilie Snartemo fra Birkenes løp inn til 11. plass i NM halvmaraton, og ble beste kvinne fra bygda.

Emilie Snartemo imponerte i kvinneklassen og ble beste Birkenes-kvinne på tiden 1.40.32. Det holdt til en 11. plass av 22 løpere.

– Jeg ar trent mye de siste månedene med tanke på løpet og NM her i dag. Og jeg er strålende fornøyd med gjennomføringen. Og stor ros til arrangør, og ikke minst alle som var rundt løypa og heiet på oss.

– Mange norske flagg, folk i bunad, familie og venner, så ble dette en stor opplevelse. Det var veldig tungt, men jeg skulle gjerne gjort det igjen forteller 23 åringen.

Ute Hartmann fra Birkenes IL vant kvinneklassen 50-54 år på tiden 1.55.32.

NM-VINNER. Her løper NM-vinner Marius Garmann Sørli over målstreken som NM-vinner halvmaraton 2024.

I eliteklassene for kvinner ble det seier til Sigrun Gjølberg fra Rygge IL på tiden 1.19.55. Marius Garmann Sørli fra Ask IL vant NM-gullet for herrer på tiden 1.09.53.

Vi gratulerer Birkenes IL med arrangementet.