Ny stor sommerbasar for Mirador-skolen i Peru

Tradisjonen tro er det igjen klart for den store hagebasaren hos Toril og Arild Espegren på Rugsland. Inntekten fra basaren går til driften av Mirador-skolen i byen Arequipa i Sør-Peru. Basaren i år blir lørdag den 5. august.

– I fjor var det noen som telte 220 personer her i hagen, sier Toril, som igjen håper på en god basar. Jo bedre basar, jo bedre for skolen, legger hun til.

De lokker med god gammeldags basarstemning med åresalg og lodd på bok, samt salg av mat, brus og kaker. Toril og Arild er ikke alene om arrangementet, men har med seg 20 engasjerte og drilla medhjelpere på basaren.

Basaren innbringer ofte i nærheten av 200.000 kroner, noe som gir et veldig godt bidrag til driften av skolen. I tillegg har skoleprosjektet deres mange trofaste givere lokalt, men og mange spredd rundt i hele landet.

Toril forteller at det selvfølgelig er økonomiske grunner for å holde basaren, men at det og er like viktig å holde interessen og engasjementet rundt skolen vedlike. Skolen har nå 350 elever i alderen 3 til 14 år, neste år blir det en klasse for 15-åringene også.

– Berører vi hjertene er vi fornøyde. Kunnskap og kjennskap til prosjektet bidrar til at vi får flere givere, og giverne er ryggraden i prosjektet, sier hun.

Under fjorårets basar var fokuset å få bygd et flerbruksrom. Rommet inneholder kantine, forsamlingsrom, toaletter, kjøkken og lekeplass. Råbygget står nå klart, og årets basarinntekter går til å fylle bygget med møbler og utstyr.

Både Toril og Arild er nå blitt pensjonister, men de er ikke blitt mindre aktive av den grunn. Arild er ved skolen i nær 6 måneder av året, mens Toril er der i 3-4 måneder.

– Det gir energi å være der. Selvfølgelig tar det litt og, men nettoen er heldigvis veldig positiv, ellers ville vi ikke klart det. Det er en dråpe i havet, men vi ser det hjelper, og vi kommer til å fortsette så lenge vi er friske, sier Arild.

– Vi har fantastiske medarbeidere som er i ferd med å bygge opp en god skole, og der har vi et ansvar å følge opp. Det som betyr noe, er å se at barn får et bedre liv, lyder det fra Toril og Arild.

– Ta med familie og venner, stol og penger, oppfordrer de, og legger til at det ikke er værforbehold.