Mange tok turen til årets julemarked på Idrettshuset

Fredag var nok en gang Idrettshuset på Birkeland fylt opp av ulike utstillere som solgte sine hjemmelagede varer før jul. Allerede før dørene åpnet, var det kø utenfor dørene.

Helt siden 1994 har Birkenesamatørene holdt på denne tradisjonen før jul. Og med tanke på besøket denne førjulsdagen i dårlig vintervær, var det nok en gang suksess for initiativtagerne.

ARRANGØRENE. Torunn Rosåsen og Åse Bjelland er to av personene bak Birkenesamatørene i bygda.

Vi fikk en prat med to av de som har vært med og arrangert dette i mange år, Åse Bjelland og Torunn Rosåsen.

– Vi er rundt 25 medlemmer i gruppa og de fleste er med på utstillinga i år også. Dette har vært populært i alle år, og allerede nå ser vi at folk står klare med inngangen før vi åpner.

JAKTEN PÅ JULEGAVENE. Brit Laila Lauen var på jakt etter julegaver og fant et variert tilbud på markedet. Her ved julestrømper og diverse håndarbeid laget av Birkenesamatørene.

For å være med i Birkenesamatørene må man ha bostedsadresse her i Birkenes. Og kriteriet er at alt som selges ved bodene her må være hjemmelagd.

– Her er ikke bare bygdefolk ser vi. Hvor kommer de besøkende fra og hva er de mest populære varene?

– Her kommer det folk fra hele Agder. Vi kan se folk fra alle nabokommunene våre, og vet at det er folk fra Moland og Søgne her. Det mest populære er utvilsomt lefsene, de går veldig fort. I tillegg er bakst generelt populært, forteller de to hyggelige damene oss.

FLOTTE JULEDEKORASJONER. Torunn Rosåsen solgte flotte juledekorasjoner i ulike størrelser. Og etter det vi kunne se var de populære blant de besøkende.

Torunn Rosåsen hadde også en veldig populær stand med flotte juledekorasjoner, som hun hadde stilt ut på Idrettshuset.

SØSKEN TUR FRA KRISTIANSAND. Marit og Borghild Nordlid hadde tatt turen fra Kristiansand og var gjengangere på markedet.

Vi snakket med flere som var på markedet og som hadde vært gjengangere hvert år. Deriblant søstrene Marit og Borghild Nordlid fra Kristiansand.

– Vi har vært her i alle år og syntes det er utrolig koselig å komme opp her til Birkeland. Her er mye spennende å se, og få kjøpt. Her kan man velge julegaver for enhver smak. Men det første vi kjøper her, er kransekake og julekaker, forteller de to søstrene.

SERVERINGSDAMENE. Det ble servert godsaker fra kjøkkenet av Gjertrud Sundtjønn og Sigrid Bjelland. Her er det Borghild «Bogga» Eriksen som venter på å bli servert.

På kjøkkenet hadde Gjertrud Sundtjønn og Sigrid Bjelland full kontroll.

– Her serves det smørbrød, vafler og kaffe. Salget går unna her de timene vi har oppe, og det er koselig å se alle bordene som fylles opp. Vi ser mange av de samme ansiktene dukke opp her hvert år, forteller kjøkkendamene.

MIKROMAKRAME. Mona Skaara hadde eget bord med selvlagde armbånd.

En av utstillerne var Mona Skaara fra Bordhaugen i Ydderdalen, som solgte armbånd.

– Disse hjemmelagde armbåndene heter mikromakrame og er populære blant folk. Dette er et håndarbeid jeg har drevet på med i tre år. Mikromakrame er det samme som vi flettet på skolen da vi var unge, bare i mindre format, kunne hun fortelle.

FELLES BETALING. Ved utgangen satt Anne Tomine Sundtjønn og Lillian Helgesen og tok betaling for samtlige utstillere i fellesskap.

Mange fornøyde besøkende dro hjem fornøyde, etter en sosial dag på Idrettshuset.