Fikk inn hele 115.000 kroner på Birkenes menighets kunstlotteri

SUKSESS. Rolf Aadne Eikenes, Svenn A. Hansen og Roald Rokseth smiler fornøyde ved veggen av kunst. Menighetens kunstlotteri ble en suksess. (Foto: Privat)

Det skjedde som vi håpet, vi gikk tom for lodd. Hele 1150 stykker av disse lappene forsvant til spente, kunstinteresserte eller kanskje bare trosopplæringsinteresserte kjøpere.

Da var det bare å foreta trekning, og det skjedde i særdeles sømmelige former i Speiderveien sist onsdag. Alle kunstverkene var for siste og for så vidt også først gang, utstilt samlet under tak i Rokseths pergola. Lotterikomiteen var forsterket med vettuge folk som kunne bivåne at alt gikk korrekt for seg.

17 bidragsytere hadde altså gitt kunst. Mange er lokale amatører, men også kjente og profesjonelle kunstnere har gjort utlodningen ekstra attraktiv.

Kunstlotteriet innbrakte hele 115.000 kroner, som i sin helhet går til barne- og ungdomsarbeidet i Birkenes menighet. Loddsalget startet i mai, og det skal ikke skjules at enkelte av loddselgerne har gjort en fantastisk jobb. Komiteen håper bare disse ivrige sjeler ikke har røket uklar med slekt og venner etter sin iherdige innsats. Menighetens viktige trosopplæring fortsetter i alle fall med uforminsket styrke og frimodighet.

En stor takk rettes til alle bidragsyterne, til loddselgerne og ikke minst til alle som har støttet dette viktige arbeidet ved å kjøpe lodd. Alle gevinstene er nå utdelt, til stor glede i de mange hjem.

 

Roald Rokseth

På vegne av menighetens kunstlotteri

 

_______________

Brukerskapt