Kommunen har nå fått masse søknader om ENØK-støtte

(Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Etter sommeren endra Birkenes kommune retningslinjene for å kunne få innvilga ENØK-støtte. Det førte til et ras av søknader.

Den maksimale inntekten i husstanden ble heva med 50.000 kroner – til 650.000 kroner.

Om det var dette alene som skulle til, er umulig å si sikkert. Men kommunen fikk inn 71 nye søknader. For endringa kom det inn kun seks søknader, hvorav fem ble innvilga.

Det er nå søkt om langt mer enn den gjenstående potten, opplyser enhetsleder Bente Moland Somdal til BA.

Kommunen har nå rundt 690.000 kroner å fordele. Kommunen har som mål å få ferdigbehandla alle søknadene innen 15. november.

Ordninga har en sosial profil. Søkerne vil bli prioritert etter inntekt. Og familier og enslige prioriteres først.

Mange søker om støtte til varmepumper. Og det finnes en rekke leverandører av sånne. En av disse er Terjesen Elektronikk i Arendal. De har nå i høst reist rundt i Birkenes og solgt. En lørdag i september hadde de stand på Tomta på Birkeland. Til BA opplyser firmaet at de nå har bestillinger på 35 varmepumper i Birkenes. De aller fleste salg avhenger av om kjøper blir innvilga ENØK-støtte.

Det var ved behandlinga av årsbudsjettet for 2023 at Senterpartiet, sammen med Ap, Felleslista SV/MDG og KrF, fikk flertall i kommunestyret til å sette av 1 million kroner til tilskudd for lettere ENØK-tiltak i husstander i Birkenes.