Jula nærmer seg

JULEPROGRAM. Kulturleder Wenche Flaa Eieland har kommet med juletrær, slik at butikker og næringsliv langs Strøget kan skape julestemning. Hun har også programmet klart for årets førjulsaktiviteter.

I starten av uka fikk vi i avisredaksjonen et aldri så lite tegn på at jula nærmer seg.

Kulturleder Wenche Flaa Eieland, godt hjulpet av Odd Vang og Trygve Løland kommer innom med et juletre for å skape litt julestemning langs Strøget.

Det er ei drøy uke før advent, og Wenche benytter anledningen til å fortelle litt om de tradisjonelle juleaktivitetene som tar til.

Første søndag i advent er søndag 3. desember. Da blir det julevandring på Tobias Jorde med mange aktiviteter som Speideren, BLINK kulturskole, Soul Children, barneidretten og Birkeland Musikkorps står for. Det hele avsluttes med tenning av julegrana klokka 17.

Samme dagen er det tradisjonell julegrantenning på Engesland, med kafe og andre aktiviteter. På Herefoss er de litt tidligere ute, her tennes julegrana allerede lørdag 2. desember. Senere går det fakkeltog til kirka, og lysmessen der. Hornmusikken deltar på Herefoss. Utfyllende program for julegrantenning og øvrige juleaktiviteter kommer i neste nummer av Birkenesavisa.