Meld deg på UKM – men usikkert når det kan arrangeres

Det er 27. året at UKM er planlagt arrangert i Birkenes, fredag 11. februar i Birkeneshallen.

Slik det ser ut nå, så kan ikke UKM 2022 arrangeres allerede i februar. Komitéen avventer nå nye retningslinjer, som kommer neste uke.

I 2022 er det 27 år siden Birkenes arrangerte sitt første UKM. Det har vært noen fantastiske år med noen fantastiske ungdommer som har kunnet boltre seg fra en proff scene med topp lyd og lys, fått vist sine talenter innen ulike sjanger som musikk, dans, film, kunst osv. I tillegg, og ikke minst, har mange ungdommer vært i ilden med å planlegge og gjennomføre arrangementet. Flere har fått prøvd seg som programledere, teknikere, kjøre lys, rigge scene, jobbe backstage osv. Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent.

I 2021 ble UKM scene avlyst, mens UKM kunst ble arrangert og de unge kunstnerne fikk bli med på en digital flott kunstopplevelse som Agder fylkeskommune sto for. Flere av kunstverkene ble også vist fram under Arendalsuka i august 2021.

Årets UKM-styre oppfordrer nå barn og unge mellom 10 og 20 år til å melde seg på. Påmeldingsfristen er 1. februar så innen den tid håper vi at mange både nye og gamle kjenninger er klare. Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på med nesten hva som helst bare det kan kalles et kulturuttrykk og ikke krenker noen. Alt som kan vises fra en scene helst under 4-5 minutter av sang, film, dans, monolog, rap, band, instrument, turn, show m.m. kan meldes på. Også alt som på en eller annen måte kan stilles ut eller vises på skjerm er mulig å bidra med. Tegning, maling, foto, installasjon, skulptur, søm, strikk, tre/metall kunst, film, smykker osv. Finn fram kunst du har laget tidligere (i kunst og håndtverken på skolen?) eller bruk vinterens mørke kvelder til kreativt arbeid alene eller sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan.

Gå inn på www.ukm.no  og meld deg på er vår oppfordring! Kanskje vil du få tidenes beste kveld.

Det er selvfølgelig lov å kun være med på arrangementet i Birkeneshallen hvis man ikke ønsker å eventuelt delta videre i UKM-systemet. Det er den lokale mønstringen som er den viktigste!

UKM er en god opplevelse for både aktører og publikum så sett av dagen!

 

Wenche Flaa Eieland

Kulturleder Birkenes kommune

_________________

Brukerskapt