Christian Hestø til Birkeland med forestillinga «Romeo og umulig kjærlighet»

«ROMEO OG UMULIG KJÆRLIGHET». Skuespillerne Christian Hestø og Vegar Sund Melfjord. (Foto: Kulturkontoret Birkenes kommune)

Søndag 17. oktober kommer Christian Hestø til heimbygda med forestillinga «Romeo og umulig kjærlighet».

Med denne forestillinga er den 420 år gamle kjærlighetshistorien til William Shakespeare blitt oppdatert for å omhandle nåtidens mange umulige kjærligheter.

– Det sies at alt er lov i krig og kjærlighet, men er det egentlig det?

Spørsmålet stilles innledningsvis i informasjon kulturleder Wenche Flaa Eieland har sendt ut.

– «Romeo og umulig kjærlighet» er en nyskriving av Romeo og Julie, og er en beretning om kjærlighetens begrensninger i vår samtid. Hvor liberalt syn har egentlig Norge og nordmenn på forskjellig typer kjærlighet?

– I forestillingen «Romeo og umulig kjærlighet» spiller de to skuespillerne Vegar Sund Melfjord og Christian Hestø med masse humor Shakespeares tragiske kjærlighetshistorie samtidig som de hele tiden kommer i tanker om alle andre former for umulig kjærlighet.

Kulturleder Wenche Flaa Eieland har fulgt Hestø helt tilbake fra han var med i Birkebilla og UKM på Birkeland.

– Christian Hestø er vokst opp på Birkeland og var i oppveksten med i mye av det som skjedde i kulturlivet i bygda. Han var meget aktiv i Birkebilla musikkteater og hadde flere soloroller opp gjennom årene. Han var også aktiv innen sang og musikk. Han var med i Birkeland Musikkorps, i Kulturskolen og deltok på UKM i flere år, både som deltaker og programleder. Allerede som 14- åring lagde han egen spillefilm, «Ekko fra fortiden», med lokale ungdommer og også noen voksne.

– Senere har Christian utdannet seg som skuespiller. Han er utdannet ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication & Technology. Han har medvirket som skuespiller i diverse norske TV-serier, reklamefilmer og kortfilmer og teaterproduksjoner. Han har også vært programleder i Barne-TV på NRK-Super.

TIL BIRKELAND. Det er søndag 17. oktober at «Romeo og umulig kjærlighet» skal spilles i kulturarenaen ved Valstrand. (Foto: Kulturkontoret Birkenes kommune)

Forestillinga «Romeo og umulig kjærlighet» spilles i Valstrand Kulturarena.

«Romeo og umulig kjærlighet» er spilt på flere scener i Norge. Forestillinga er produsert i samarbeid med Nordland Teater.

Forestillinga fikk strålende anmeldelser da den hadde premiere på Nordland Teater under Vinterlysfestivalen i 2020. Og den er støttet av SPENN, Norsk Skuespillerforbund, Fritt Ord og Fond for Utøvende Kunstnere.

Rolf Alme er regissør og ansvarlig for tekstarbeid.