Johanna Fedeler (14) skal hospitere hos Start

(Arkivfoto: Bjørn Vidar Senum Lie)

Birkenes IL spiller Johanna Fedeler blir godt ivaretatt av klubben sin. Nå utvides tilbudet for fotballtalentet med at hun skal trene med Kristiansands klubben Start sitt kvinnelag, som er på full fart oppover i ligasystemet.

14-åringen som fikk dispensasjon til å spille seniorfotball i høst, spilte flere kamper for damelaget og fikk vist sine ferdigheter. Det har vært en fin arena for talentet som tidligere i år også var på landslags samling i Skien, for 14-15 åringer. I tillegg hospiterer hun på guttelag i Birkenes. Dette gjør at hun får utfordret seg både på fart og fysikk i større grad, enn bare med å trene med jenter og damer.

Nå har hun begynt å trene en gang i uka med det nyopprykkede 2.divisjonslaget til IK Start kvinner. Det nye av året er to 2. divisjons avdelinger, som også ble en del av toppfotballen i Norge, gjør at spissingen og nivået ble høyere. Som igjen er til fordel for de yngre talentene, som Johanna.

Dette får den unge Birkenesspilleren nyte godt av, under Isabelle Hayes Sunde, som trener Start laget. Hun har lang erfaring, også fra elitenivå, som spiller i Donn og Amazon Grimstad.

– Vi har gledet oss til å ta imot Johanna her hos oss i Start. Her skal hun få utvikle seg i sitt tempo på en sunn og god måte, som er riktig for henne. Jeg har allerede sett at hun har et spennende potensiale, som blir fint å jobbe med, forteller Hayes Sunde i en kommentar til BA.

Selv gleder Johanna seg til utfordringene fremover.

(Arkivfoto: Mats Lønne)

– Det blir masse fotball fremover, og det å få trene med Start-kvinnene var veldig bra for meg. Først ble jeg tatt veldig godt imot av trenere og spillerne i laget, og fikk allerede der en god opplevelse av klubben.

– Jeg hadde min første økt med klubben torsdag og skal trene med dem en dag i uka. Det man merker størst forskjell på er intensiteten i spill og øvelser, samt at forståelsen hos enkeltspilleren er på et annet nivå. Men det er også fint å kunne ta med seg noen erfaringer tilbake til Birkenes, av det jeg lærer, forteller hun reflektert.

Johanna er definitivt et dedikert ungt talent. Det merker man i måten hun snakker på om oppgaver, fremtid, hvile og en balanse om mengde og antall treninger. I tillegg til Start, trener hun med kretslaget hver onsdag.

Agder Fotballkrets skal også etablere en toppseedet treningsgruppe i kretsen som Johanna blir en del av. Med andre ord så blir talentet til Johanna tatt vare på, hos mange aktører.