Spissvikaren scora fire

FIREMÅLSSCORER. Til vanlig er han å finne på høyrebacken, men mot Tobienborg ble Johannes Christiansen kasta inn på spissplass, i Eivind Flaas skadefravær. Høyrebacken svarte med å sette inn fire av Birkenes’ fem mål.

Johannes Christiansen noterte seg for fire av BILs fem mål da tabelljumbo Tobienborg ble slått 5-4 lørdag ettermiddag.

Lysluggen er vanligvis å finne på høyrebacken, men med Eivind «Flaaland» Flaa ute med skade valgte BIL-treneren å sette ham opp som spiss. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk. Kampen er ikke mer enn tre minutter gammel når Christiansen sender hvittrøyene i føringa. Hjemmelaget utligner imidlertid umiddelbart. Drøye kvarteret spilt er Christiansen frampå igjen med en pen lobb over keeper, og gjestene er igjen i føringa. Det varer i ti minutter, da utnytter Tobienborg markeringssvikt på en dødball og sørger for at det står 2-2 til pause.

Klar tale i pausen

I pausen gir BIL-trener Thom Jarle Thomassen spillerne sine klar beskjed om at dersom du skal vinne fotballkamper, så må du vinne dueller, og du må løpe. Budskapet når fram, og ti minutter ut i omgangen får Johannes Christiansen sitt hattrick. Få minutter seinere legger jon Frigstad på til 2-4. Nå har hvittrøyene full kontroll og skaper store sjanser til å øke ledelsen ytterligere. I stedet slipper Tobienborg til på en dødball igjen, og plutselig er det spenning i kampen igjen. Da tar BILs spissreserve ansvar igjen og feier avgårde et langsskudd som sniker seg inn helt inne ved stolpen, og det står 3-5. Det ser også ut til å bli sluttresultatet, men fire minutter på overtid får en Tobienborg-spiller drømmetreff fra 30 meter. Ballen dupper i en pen bue ned under tverrliggeren, og det ender 4-5 på Kristiansand-kunstgresset.

– Bra framover og dårlig bakover

– Det var litt av en fotballkamp, sier BIL-trener Thom Jarle Thommassen til Birkenesavisa når dramaet er over.

– I dag er det bra framover og dårlig bakover, men vi vinner fortjent, vi skaper mer sjanser enn de.

Med noe redusert kamptropp – kaptein Michael Crowe, superspiss Eivind Flaa og Ole Kristian Frigstad var blant spillerne som mangla – måtte det omrokeres på laget, noe som ofte skaper usikkerhet i rekkene. Spissvikar Johannes Christiansen viste seg imidlertid som en effektiv erstatning for «Flaaland».

– Greit å vite at vi har en backup til spissplassen, kommenterer Thom Jarle Thomassen. Han trekker også fram juniorspiller Vegard Borgersen Lindtveit, som gjorde en god figur i sin A-lagsdebut.

Toppoppgjør i Birkenesparken

BIL-gutta står nå med full pott etter sju serierunder i årets 5. divisjon. Laget ligger imidlertid «bare» på andreplass på tabellen, ett poeng bak Tigerberget som har spilt én kamp mer. Dermed er det duka for toppoppgjør i Birkenesparken kommende onsdag, når nettopp Tigerberget kommer på besøk. Da må Birkenes heve seg et par hakk, påpeker BIL-trener Thomassen.

– De er favoritter i mine øyne. De har henta inn spillere fra både OBOS- og Post Nord-ligaen, unge folk som løper mye, så de har et godt lag. Men vi får tilbake friske bein til kampen, så det blir spennende, sier BIL-treneren. Kampstart i Birkenesparken er 20.00.

KAMPFAKTA

Tobienborg – Birkenes 4-5 (2-2)

Bane: Kristiansand kunstgress

Mål: 0-1 (3) Johannes Christiansen, 1-1 (4), 1-2 (17) Christiansen, 2-2 (28), 2-3 (55) Christiansen, 2-4 (62) Jon Frigstad, 3-4 (74), 3-5 (80) Christiansen, 4-5 (94)

BILs lag (1-4-4-2): K. Fossdal, E. Wisløff-Ohrvik, E. Håkedal Tveite, D. Christiansen, S. Stavland Ohrvik – J. Frigstad, H. Suggelia, K. Suggelia, V. Frigstad – J. Christiansen, K.A. Espegren. Innbyttere: V. Borgersen Lindtveit, J. Sæter Sundtjønn, T. Haugen Bildøy, A. Maxharraj, E. Ytrehus

Dommer: Frank Gilbertson, Kvinesdal IL