– Jeg drømmer om en «italiensk piazza» på Tomta på Birkeland

(Arkivfoto)

Etter snart 40 år i reiselivet er det blitt mange turer rundt i Europa, og noe av det som fascinerer meg er disse piazzaene der gammel og ung samles over en kaffe eller et lite glass og prater og hygger seg.

Kanskje spiser en matbit. Piazzaene har gjerne små bord og man sitter under flotte oliventrær (kanskje vanskelig å få til de trærne på Tomta – innser det, men…)

Det hadde jo vært fantastisk – og det fører meg til det jeg syns er noe av det viktigste nå fremover.

Det er å si at:

Nå er det Birkeland sentrum sin tur!

Hva betyr det? Jo vi må prioritere å få på plass en ny plan for sentrum, det er på tide, en plan som kan fungere for utbyggere og næringsliv (de er viktige for utviklingen) og som tilfredsstiller krav og retningslinjer.

Vi må kanskje endre på noen rekkefølger, men vi må ikke komplisere.

Dette er noe både vi som sitter politisk valgt og administrasjon ønsker.

Vi ønsker et sentrum som tiltrekker seg folk, som gjør at de som er på gjennomreise har lyst til å stoppe, kanskje ta en kaffe.

Man skal ikke se bort fra at de da får øye på noe de ønsker å kjøpe med seg fra f.eks. Marikken, og når naboen får se den kjolen el som ble kjøpt så går hun på nettet og bestiller. Et besøk i dag kan kreere masse trafikk i ettertid.

Og når vi snakker om turisme så har turister uante muligheter i kommunen vår, ikke minst på grunn av alle gründere som tør å satse fordi de tror på lokalmiljøet

Vi har som eksempel fått masse flotte reiselivs og mat leverandører som har samlet seg i fellesskapet «Sørlandets Bakhage» – slike som Flakk Gård, Camp Flakksvann, Skåre Gård, Røyland Gård og Tjamsland Gård.

Det er utrolig bra, og det er fantastiske ildsjeler som brenner for det de gjør.

Samtidig er det også viktig å huske alle de andre småaktørene i kommunen som trenger å promoteres både innen reiseliv, handel og næringsliv generelt.

Farlig å nevne noen da man fort kan glemme og noen kan føle seg glemt, men tenk på Slettene Hage, eller treningssenter Pust og Pes og Hawaii Bobilcamp og ikke minst det at de nå får digital butikk på Engesland – det bidrar og til muligheter for turister – man ser at det finnes noen alternativ til aktiviteter..

Sentrumsplan og utvikling og tilrettelegging for næring står mitt og Birkenes Høyres hjerte nært.

Uten tilrettelegging for små og store næringslivsaktører så mister man attraktivitet.

Man må spille på lag både politikere (fra alle parti) og kommuneadministrasjon, da vi ganske sikkert ønsker det samme.

Snakke hverandre opp, ikke ned, det er noe jeg har lært at lønner seg gjennom alle mine år i det private.

Jeg har punkter jeg ser vi bør prioritere å gjennomføre for turisttiltrekking:

– Informasjon for turister inneholdende oversikt over muligheter, spise, overnatting, hva som skjer.

– Gjøre informasjon enkelt tilgjengelig – ikke bare digitalt (selv om det er viktig – men mye skjer der og da når man f.eks. er på gjennomreise et sted.)

– Lademuligheter for elbil. Vi er tross alt gjennomfartssted for turistveien Telemarksveien.

– Visit Birkenes brosjyre rett og slett.

Ja vi i Høyre også har mange andre saker, og vi mener at nå er det absolutt Birkeland Sentrum sin tur, og den reisen er jeg veldig gjerne med på.

(Og drøyer det med den piazzaen, så er jeg så heldig at jeg bor nærme sentrum, så jeg får sette meg på farfars plass under kirsebærtreet «oppigården» og se utover sentrum og fortsette drømmen.)

Godt valg..

 

Ragnhild Aasen

Leder Birkenes Høyre

4. kandidat

 

________________

Leserinnlegg