Fullt hus på konserten til Birkeland Storband

Søndag kveld ble innledningen av juleåpningen i bygda avsluttet med en storslått julekonsert, med Birkeland Storband og kapellmester Geir Knutson i spissen. Kjente, kjære julesanger ble sunget og spilt med forsanger Anne Stapnes og solist Erik Herje, der stor applaus og mye latter preget en storslått kveld.

Nær 250 musikkglade mennesker fylte gymsalen på Folkehøgskolen under førjulas store konsert. Toner fra både instrumenter og sterke solister gjorde kvelden til en fin opplevelse, da publikum ble med på den musikalske reisen i de 22 ulike innslagene i konserten.

I kjent stil ledet kapellmester Geir begivenhetene, og igjen fikk han frem mye latterbrøl fra de fremmøtte.

«Folkeopplysning» kalte Geir sine stadige innspill mellom låtene, og det var ikke til å unngå å le av humoren, ispedd det det var, nemlig folkeopplysning.

Blant annet ble den nye ordføreren Arild Windsland, som sitter bak trommene i Storbandet og forsanger Anne Stapnes, stilt til veggs med konkrete spørsmål.

Hvem er det egentlig som er sjefen i kommunen og hvem er det som henter kaffe til hvem av de to, på jobb? Kapellmesteren fikk frem humoren hos de to, og de var skjønt enige om at det var ordføreren som var sjefen. Og visstnok hentet begge to kaffen selv.

Imellom andre innslag «harselerte» Geir om det meste. Det tok kaka da han fortalte om hvor galt noen melodier kan stå til sangtekster. Dette fikk han godt frem da han fikk Storbandet til å synge en traurig og trist melodi, til den ellers så muntre teksten til Musevisa til Prøysen. Da greide ikke salen å slutte å le.

Det var mange høydepunkt de to timene konserten varte.

Tilreisende gjest Ivar Skippervold fra Lillesand formidlet flott med sang og fortelling. Blant annet hadde forfatteren og teologen et interessant innslag om hellige St. Nikolaus.

Erik Herje, som tidligere i høst var invitert til å holde en konsert i Berlin med et tysk storband, imponerte som solist. Da han fremførte «Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!» som ble publisert i 1945, og som blant annet Frank Sinatra har gjort kjent, tok det virkelig av med flott stemmeprakt i sammen med musikantene.

Anne Stapnes, som har sunget i mange år i ulike kor og musikkinnspillinger, var svært trygg på scenen og løftet opp allsangen på Folkehøgskolen søndag kveld.

Spesielt og vakkert var det da hun var forsanger i «White Christmas», skrevet av Irving Berlin i 1942.

Avslutningsvis ble det også svært godt tatt imot da solistene Stapnes og Herje sang «Deilig er jorden».

En verdig og fin avslutning på 1. søndag i advent med Birkeland Storband.