Bjøro og Benedicte fant tonen(e)

Synger duettFIKK SKRYT: – Ho er Birkelands Dolly Parton, utbrøt Bjøro Håland etter en av duettene de fremførte under julekonserten lørdag kveld.
Synger duett

FIKK SKRYT: – Ho er Birkelands Dolly Parton, utbrøt Bjøro Håland etter en av duettene de fremførte under julekonserten lørdag kveld.

SE FLERE BILDER FRA KONSERTEN I PAPIRUTGAVEN ONSDAG!

Det er grunn til å ha store forventninger når Birkeland storband inviterer til konsert. Også denne gangen ble det en flott opplevelse som satte tilhørerne i julestemning. Både storbandet, countrystjernen og den utflytta birkelandsjenta innfridde og vel så det. Julestemningen var til å ta og føle på i kulturarenaen på Valstrand da den ene juleklassikeren etter den andre trillet ut av høyttalerne.

ADVENT. En fullsatt, forventningsfull sal ble ønsket velkommen av et trekkspillende storband med Geir Knutson i spissen. Fra første stund tydet alt på at dette skulle bli en julekonsert av godt gammelt merke. Og storbandet fortsatte med mange kjente juletoner, fra Rudolf med sin røde nese til musene, reinsdyret og Santa Claus. Vi fikk høre ”Baby it is cold outside” og selvsagt også ”White Christmas” før det ble en Glenn Miller-avdeling med mange av hans kjente, flotte julemelodier.

Kapellmester Geir som entertainer

Geir Knutson bandt musikkinnslagene sammen på en humørfylt måte med historier som alle skjønte ikke kunne være sanne. Som når han fortalte at bandet hadde vært på mange turer, og at de neste år skulle på turné til steder som begynner på S. Og siste stopp skulle bli Senumstad! Eller da han fortalte om opplevelser i terapigruppa etter blindtarmsoperasjonen: ”Det var frolendingen som sa til meg: Du skulle bodd i Froland, du, for uansett er du i alle fall over gjennomsnittet”.
– Jeg må tørrprate litt innimellom slik at de som spiller får fuktet leppene litt, sa Geir. At bandmedlemmene også kan synge, det fikk de vist da ”Julekveld i skogen” ble framført til stor applaus.

Flere gode solister

Julenissen vandret rundt hele tida. Et fornøyelig innslag var Oddvei Håbeslands opplesning av barns julegaveønsker til nissen, hentet fra boka ”Brev til julenissen”. Det er gjengivelse av noen av 30 000 autentiske brev fra hele verden til julehuset i Drøbak.
Julestemningen nådde et nytt høydepunkt da Benedicte Knutson sang ”Julenissen kommer i kveld”. Og selvsagt var julenissen til stede hele kvelden. Og at en ikke alltid kan stole på nissen, det fikk vi høre da 10-årige Ida Marie Håbesland framførte ”Jeg så mamma kysse nissen, jeg”. Da Erik Herje sang ”Driving home for Christmas”, var det nok mange som falt i tanker og mintes ”forna dar”.

Bjøro og Benedicte

Det var flott musikk og mange gode solister, men det var nok mange som ventet på Bjøro Håland. Og han kom, sang og tok forsamlinga med storm. Ikke minst sangene sammen med Benedicte Knutson høstet stor applaus.
– Applaus til Benedicte. Ho er Birkelands Dolly Parton, utbrøt Bjøro Håland. Etter fire-fem sanger med Bjøro alene og sammen med Benedicte, var julekonserten til ende. Men forsamlinga ønsket mer og ga uttrykk for det med stående applaus. Og ekstranummer ble det, med Benedicte som ga alt på heimebane.
Stor takk til Birkeland Storband som bidrar stort til god førjulsstemning på Birkeland!