Frivillighetsdagen – gratis foredrag med Frode Kyvåg i Valstrand kulturarena

TIL BIRKELAND. Frode Kyvåg kommer til Valstrand kulturarena 5. desember, og vil holde foredrag om frivillighet. (Foto: Birkenes kommune)

Birkenes er kjent som en stor frivillighetskommune med et mylder av ulike lag og foreninger som på hver sin måte bidrar til å skape et godt lokalsamfunn. 5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. FNs dag for frivillig arbeid ble opprettet i 1985. Dagen markeres for å anerkjenne og fremme det utrettelige arbeidet, ikke bare til FN-frivillige, men til frivillige over hele kloden. Frivillige engasjerer lokalsamfunn og bidrar til å bygge en bedre og tryggere fremtid for oss alle.

I Birkenes har vi valgt å tilby et gratis foredrag med Frode Kyvåg for å gi noe tilbake til de frivillige som engasjerer seg i ulike lag og foreninger. Frode Kyvåg er kjent som primus motor for Norway Cup, verdens største idrettsarrangement for barn og unge. Han holdt i tøylene i dette unike arrangementet i 39 år! Fotballag fra Birkenes har vært med på Norway Cup flere ganger og har hatt morsomme og spennende opplevelser på Ekebergsletta. I 2012 spilte et jentelag fra Birkenes finale mot Gneis fra Bergen. De tapte kampen, men var kjempefornøyd med sølvmedaljen i denne store turneringen.

Frode har trent det norske landslaget i håndball og vært trener for Bækkelaget som vant mange titler, Europacup og hadde flere gode spillere i stallen. Han har vært ekspertkommentator for NRK og han har også vært bystyrepolitiker i Oslo i 8 år. Frode er en meget engasjert og inspirerende foredragsholder og har holdt over 500 foredrag for næringslivet, idretten, stat og kommune. Vi anbefaler dette foredraget på det varmeste og oppfordrer trenere og ledere i idretten til å sette av kvelden. Men ikke bare de, for dette foredraget passer for alle som vil høre hva frivilligheten betyr for samfunnet. I sine foredrag prater Frode om motivasjon, holdninger, inkludering og frivillighet. Han brenner for ungdommen og oppmuntrer til økt engasjement og involvering. Uten de som engasjerer seg i frivillige lag og foreninger stopper samfunnet fordi begge disse er tuftet på dugnadsånden – løfte sammen. Det handler om teambuilding, forutsetninger for å gjøre hverandre gode.

Velkommen til et spennende foredrag i Valstrand kulturarena. I forkant blir det enkel servering og underholdning!

Kveldens arrangement er et samarbeid mellom Frivilligsentralen, Birkenes IL og kulturkontoret. Birkenes Sparebank er med og sponser arrangementet.

 

Wenche Flaa Eieland

Kulturleder, Birkenes kommune

 

_________________________

Brukerskapt/Pressemelding