– Folkemusikk ved Slettane-brua

(Arkivfoto)

Lørdag ettermiddag 2. september blir slutten på sommeren markert med livlige toner og rytmer på vestsida av Slettane-brua. Bak arrangementet står Foreningen «Venner av Slettene bro og Slogedalsbrua» i samarbeid med Birkenes ungdomslag.

Konserten markerer ikke bare skiftet av årstid fra sommer til høst, men også et trippeljubileum. I 2023 er det ti år siden Slettane-brua var ferdig restaurert. Den lokale folkemusikkgruppa Strøge fyller tjue år. Og ikke minst feirer Birkenes ungdomslag hundre år. Det siste er allerede blitt verdig markert gjennom oppsetninga av Bråde-spelet på Flakk.

I tillegg til jubilanten Strøge deltar Sørlandets spelemannslag fra Arendal.

Området inntil vestsida av Slettane-brua har vist seg å være en fin arena for kulturarrangement. Tidligere har der bl.a. vært både bru-jazz og bru-poesi. For tida er elva vannrik; så fosseduren derfra vil gi sitt bidrag til den musikalske totalopplevelsen, nesten som om fossegrimen skulle være på plass under brua!

Parkering skjer på jordet like sør for brua. Folk oppfordres til å ta med stol. I pausen blir det servert mat og drikke, som er inkludert i inngangspengene.

Kristian Hagestad, som er leder i venneforeningen for bruene, opplyser at dersom været skulle bli helt umulig, har man en reserveløsning med flytting av konserten til låven på Slettane-gården et par hundre meter sør for brua.

 

Kristian Hagestad

Brukerskapt