Har fått 20 søknader

Birkenes bygdemuseum har mottatt flere søknader enn forventet.

Fra høsten av får Birkenes bygdemuseum ny museumsbestyrer. Hvem det blir er foreløpig uklart, men det er mange som ønsker jobben.

– Vi har mottatt 20 søknader, og har allerede hatt seks personer inne til intervju, forteller styreleder Kristian Hagestad.

Variert bakgrunn

Om søkerne kan Hagestad fortelle at det er stor variasjon i alder og bosted.

– Det er snakk om personer fra 30-årsalderen til over 60 år. Vi har mottatt søknader fra personer bosatt i Birkenes og nærliggende kommuner, men også fra personer som vil måtte flytte dersom de får jobben, forteller styrelederen.

Styret er nå i prosessen med å vurdere søkerne og kontakte referansepersoner. Planen er å ha avklart hvem som blir ny museumsbestyrer i løpet av mai. Hagestad legger til at de har mottatt flere søknader enn de hadde regnet med.

Gode kandidater

– Det er mange gode kandidater. Jeg tror dette er en attraktiv jobb, blant annet med tanke på at det er deltid og man har mulighet til å drive med hobbyer og diverse ting på si, mener Hagestad.

Birkenes bygdemuseum består av gårdsanlegget Grasham, Myhre Torvstrøfabrikk og bomfesteanlegget ved Flakksvann. Den nye bestyreren vil tiltre i jobben i august.

– Vi håper det blir mulighet for at den nye bestyreren vil kunne ha litt tid med Steven (Carpenter, avtroppende bestyrer) før han flytter til Kongsberg, forklarer Hagestad.

Steven Carpenter slutter i jobben etter nærmere 20 år som museumsbestyrer på bygdemuseet.

Museet har valgt ikke å offentliggjøre søkerlista.