– En deilig seier!

AVGJORDE. Knut Arild Espegren, her i aksjon mot Farsund/Lista tidligere i sesongen, satte inn det avgjørende målet mot Vindbjart 3.

BIL-treneren er godt fornøyd med at laget hans klarte å reise seg i andre omgang mot et godt Vindbjart-lag.

– Vi møter et Vindbjart 3-lag med utrolig mange gode spillere. Det er det beste laget vi har møtt i år, ved siden av Tigerberget, bekrefter Thom Jarle Thomassen etter 2-1-seieren på Moseidmoen torsdag kveld. Etter BIL-trenerens mening var hjemmelaget klart best før hvilen.

– Vi blir ikke rundspilt, men de har ballen mest og scorer først, forteller Thomassen. Det skjer litt over midtveis i omgangen, og det er Børge Engesland som sender Vindbjart i ledelsen på en dødball. I pausen legger BIL-treneren om til 4-4-2 og kjører midtstopper David Christiansen fram i angrepet.

– Da vinner vi flere dueller, og vi vinner ballen lenger opp på banen. Vi er best i andre omgang, fastslår Thomassen. Den første belønninga kommer et kvarter ut i omgangen, når Eivind Flaa på vakkert vis header inn et innlegg fra venstrekant Jon Frigstad. Ti minutter etter sender Knut Arild Espegren hvittrøyene i ledelsen når han utnytter en feil i midtforsvaret, snapper ballen og putter den i mål fra kort hold. Birkenes holder Vindbjart på en armlengdes avstand resten av kampen, og det ender 1-2 i den knottbefengte Moseidmoen-gryta.

– En deilig seier! Når du ikke får til noe i første omgang, er det godt å heve seg i andre og vinne kampen, sier Thom Jarle Thomassen. Han berømmer spillerne sine for innsatsen.

– De løp til krampa tok dem. Det var vel tre stykk som fikk krampe på slutten der, og det var en million mer knott enn i Birkenesparken, ler BIL-treneren. Seieren sender Birkenes helt opp i ryggen på serieleder Tigerberget, som topper 5. divisjonstabellen med 28 poeng på ti kamper. Birkenes følger hakk i hæl med 27 poeng på samme antall kamper. Så er det et hopp ned til Øyestad på 3. plass med 18 poeng på ni kamper. Neste mandag (26. juni) kommer Randesund 2 til Birkenesparken. Det kan fort bli spennende, tror Thomassen.

– De kan stille med alt fra junior B til spillere som asprirerer til 3. divisjonslaget, så du vet aldri hva de kommer med. Men de vet jo at jeg kommer fra Randesund, så jeg kan tenke meg at de har lyst til å slå meg. Så vi får se, gliser BIL-treneren.

 

KAMPFAKTA

Vindbjart 3 – Birkenes 1-2 (1-0)

Bane: Moseidmoen, kunstgress

Mål: 1-0 (26) Børge Engesland, 1-1 (60) Eivind Flaa, 1-2 (70) Knut Arild Espegren

BILs lag (1-4-2-3-1: E. Ytrehus – D. Christiansen, M.T. Tallaksen Crowe, E. Håkedal Teite, E. Wisløff-Ohrvik – H. Suggelia, K. Suggelia – V. Frigstad, K.A. Espegren, J. Christiansen – E. Flaa. Innbyttere: A. Posti-Lindland, S. Sila Yaka, S. Stavland Ohrvik, J. Frigstad

Dommer: Magnus Moseid Fauchald, Vigør FK