Elise er klar med ny plate – og kommer «hjem» med konsert på Birkeland

(Foto: Thea Leonora)

Elise Sløgedal gav ut sin debut-EP 20. oktober. Nå legger hun ut på en liten mini-turne sammen med bandet sitt, og besøker Birkeland 5. desember.

Da er det muligheter for å oppleve henne på Birkeland Frikirke hvor hun vil gi smakebiter både fra hennes nye EP, og litt fra hennes kommende album. Elise forteller nemlig at hun for tiden jobber med å gi ut et helt album. Musikken er ikke skrevet ferdig ennå, men hun håper å kunne gi ut et helt album i løpet av neste år.

KOMMER TIL BIRKELAND. Elise Sløgedal har nylig sluppet sin debut-EP, og 5. desember kommer hun med bandet sitt til Birkeland for å holde konsert i Frikirka. (Foto: Thea Leonora)

Elise studerer ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Hun skriver låter om livets opp- og nedturer, sammen med pianist Øystein Folkedal. Begge to fikk for øvrig vist seg frem i forkant av fjorårets gratiskonsert med Knut Marius Djupvik på Tobias Jorde under Birkelandsdagene. Med seg til Birkeland tar Elise i tillegg til Folkedal med seg resten av bandet sitt, bestående av Tobias Rønnevig på trommer, Hanna Skjerdal på bass og Benjamin Haavelsrud på gitar.

Hennes nye EP, som kom ut 20. oktober består av egenproduserte låter. Elise selv beskriver musikken sin slik;

– Musikken befinner seg i et pop-landskap med mye preg av soul, R&B og gospel. Jeg tror og håper det er musikk det er lett å høre på, og like. Jeg vil si det er mange lag i musikken, og den favner bredt, beskriver hun.

– Det blir spennende å komme til Birkeland. Jeg har aldri hatt en ordentlig konsert der. Jeg har spilt litt rundt forbi i landet, men det er første gang jeg tar med disse låtene, sier hun.

Etter konserten på Birkeland blir det flere konserter på rekke og rad. Dagen etter tar de turen til Haugesund, og avslutter miniturneen torsdag 7. desember i Bergen.