Storband med lokal vokalist

Denne helga spiller Sørnorsk Ungdomsstorband på folkehøyskolen. Vokalist i bandet er Elise Sløgedal fra Birkeland.

– Ta turen til konserten og hør et flott band med kjempedyktige unge musikere, sier Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter.

Sørnorsk Ungdomsstorband – forkortet SNUS – er et regionalt ensemble som administreres og drives av Sørnorsk jazzsenter. Bandet er et tilbud for musikkutøvende ungdom i alderen ca. 16 til 20 år i Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark – den geografiske regionen som Sørnorsk jazzsenter betjener.

Årets utgave av bandet består av 14 ungdommer mellom 16 og 20 år fra Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Vokalist i bandet er Elise Sløgedal fra Birkeland. Etter en intensiv øvingshelg i midten av september, er bandet klart for å presentere repertoaret for publikum. Søndag spiller de på Birkeland og i Folkehøgskolen Sørlandets lokaler.

– Driften av ungdomsstorbandet er et av Sørnorsk jazzsenters viktigste tiltak. Det er en viktig del av vår virksomhet å hjelpe frem ungdom i regionen som ønsker å utdanne og utvikle seg som jazzmusikere. Vår oppgave er å tilrettelegge tilbud for ungdom primært før de er kommet inn i høyere musikkutdanning, sier Størkson.

I Sørnorsk Ungdomsstorband får musikerne anledning til å utvikle sine ferdigheter som utøvere og ensemblemusikere i storbandformatet.

Bandet samarbeider også med lokale miljøer for å inspirere og motivere unge til å satse på jazz. Målgruppen er ungdom fra musikkskoler, korps, rockeverksteder og annen organisert eller uorganisert musikkaktivitet. Bandet samles til helgesamlinger 4 til 5 ganger i året. Det jobbes med improvisasjon, ensemblespill og sjangerforståelse.

Musikalsk leder Tore Bråthen arbeider til daglig arbeider ved Institutt for musikk ved Universitetet i Agder. Han har med seg tre hjelpeinstruktører på samlingene, og disse tar seg av de ulike instrumentgruppene i bandet. De spiller også med i bandet.