Elise imponerte i Arendal

UKM 2012 Fylkesmønstring Elise SløgedalSANGTALENT: 12 år gamle Elise Sløgedal bergtok både jury og publikum under den lokale UKM-mønstringen i Birkeneshallen i februar. Lørdag gjorde hun det samme under fylkesmønstringen i Arendal kulturhus. (FOTO: Malin Helle)
UKM 2012 Fylkesmønstring Elise Sløgedal

SANGTALENT: 12 år gamle Elise Sløgedal bergtok både jury og publikum under den lokale UKM-mønstringen i Birkeneshallen i februar. Lørdag gjorde hun det samme under fylkesmønstringen i Arendal kulturhus. (FOTO: Malin Helle)

KULTUR. Den foreløpig siste sangfuglen fra Birkenes som gjør seg bemerket langt utover kommunegrensene er 12 år gamle Elise Sløgedal. Lørdag sang hun seg til landsmønstringen i UKM.

UKM 2012 Fylkesmønstring Programlederne

PROGRAMLEDERE: Sammen med lillesandsjentene Janinti Tellefsen og Josefine Jacobsen gjorde birkenesingene Martin Stapnes (t.v.) og Bjørn Olav Hartvigsen en god jobb som programledere under fylkesmønstringen i Arendal kulturhus.

Til sammen har 627 ungdommer deltatt med 328 innslag under årets Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Aust-Agder. Lørdag ettermiddag og kveld var 150 av ungdommene samlet til fylkesmønstring i Arendal kulturhus. Blant de 39 sceneinnslagene valgte juryen ut fem som får æren av å representere fylket under landsmønstringen i Trondheim i juni. Ett av dem ble levert av 12 år gamle Elise Sløgedal fra Birkeland.

Synger jazzpop

– Veldig gøy og veldig overraskende. Jeg ble veldig glad, sier birkelandsjenta som går i syvende klasse på Birkeland skole. Under den lokale UKM-mønstringen i Birkeneshallen i februar tok hun både publikum og jury med storm med en imponerende framføring av Sara Bareilles’ jazzpopaktige ”Vegas”. 12-åringens særegne stemme og innlevelse gjorde lykke også i Arendal kulturhus sist lørdag.
– Jeg sang en sang av henne under UKM i fjor også. Etterpå kjøpte jeg en CD med henne, og da fant jeg sangen, forteller Elise, som har sunget hele livet. I tillegg spiller hun piano, og fløyte i Birkeland musikkorps.

Ung Klassisk

Men det er sangen som er viktigst og gøyest, synes Elise, som også er klar for finalekonserten i Ung Klassisk, en talentkonkurranse for utøvere i alderen 11-25 år i regi av Aust-Agder Musikkråd. Under finalekonserten som finner sted i Arendal kulturhus 23. mai, er hun med og konkurrerer om både priser og opptreden med Kristiansand symfoniorkester.

Tre videre fra Birkenes

Under UKM-landsmønstringen i Trondheim i juni er det verken pengepremier eller konsertoppdrag å hente. Derimot får birkelandsjenta sjansen til å delta på ulike workshops og bli kjent med unge talenter fra hele landet. Det får også 14 år gamle Evy Helen Colbjørnsen fra Birkeland. Hennes fotoblinkskudd ”Eventyrskog” var ett av kun fire kunstverk som ble valgt ut. Den tredje ungdommen som skal sette Birkenes på kartet i Trondheim i juni er Malin Helle. Den fotointeresserte15-åringen var i år medlem av fylkesmønstringens nettredaksjon. Innsatsen ga Trondheimsbillett. Nettredaksjonskollega Ida-Helen Mellingen, også hun fra Birkenes, får presseakkreditering til årets Hove-festival.

Mange birkenesinger

RYTMEFYRVERKERI: 14 år gamle Mahad Mohammed fra Birkeland imponerte med selvlagd dans. (Foto: Malin Helle)

De øvrige birkenesingene som deltok under fylkesmønstringen i Arendal var Signe Bjorvatn (piano), Mahad Mohammed (dans), June Elisabeth Guttormsen (sang/gitar), Bjørn Olav Hartvigsen (sang/ piano/video), Anne Mai Martinsen (tegning), Øyvind Kopperdahl Rislaa (tegneserie), Tuva Senum Lie (foto), Malin Helle (foto), Birgitte Ås (foto), Ida-Helen Mellingen (foto). I tillegg gjorde Martin Stapnes og Bjørn Olav Hartvigsen en god jobb som programledere.