Det nye renseanlegget i drift: Innenfor rensekravene og rimeligere enn antatt

FORNØYDE. Etter noen måneders drift viser det seg at den midlertidige renseløsningen på Tollenes leverer innenfor rensekravene. Det ble også rimeligere enn først antatt, noe driftsoperatør Finn Landås og enhetsleder Øyvind Raen er godt fornøyd med.

Den midlertidige løsningen ved renseanlegget på Tollenes ble satt i drift i uke 8. Etter noen måneders drift viser prøvtaking at anlegget leverer innenfor de krav som ble satt til rensing. Ikke bare det, det ble også noe rimeligere enn først antatt.

Øyvind Raen, enhetsleder Teknisk forvaltning og drift, kan fortelle at prøvene som tas viser betydelig reduksjon av organisk materiale på utløpet, og at de med det er innenfor de kravene som ble satt i anskaffelsen.

Det er firmaet Aquagain som har stått for den midlertidige løsningen, som er installert inne i det eksisterende renseanlegget.

Det kom inn to tilbud i konkurransen på henholdsvis 3,1 millioner kroner og 2,5 millioner kroner. Birkenes kommune endte på løsningen til 2,5 millioner som var kompakt nok til at det kunne bygges innenfor dagens renseanlegg. Deler av utstyret vil også kunne benyttes i det nye renseanlegget.

Med det leverer renseanlegget innenfor kravene, og det er muligheter for å tilkoble nye enheter i perioden frem til nytt renseanlegg er på plass i 2025.