– Det gjør vondt å sove, mamma!

 

En uholdbar situasjon over lengre tid kan flere relatere seg til. Et barn i en uholdbar situasjon over lengre tid er bare horribelt!

De fleste har vel nå fått med seg mobbesakene på Birkeland skole.

Jeg kan nå fortelle at Birkenes kommune var så «generøse» at de kunne ansette en egen person på mitt barn, en person som ikke var ansatt på skolen fordi mitt barn ikke har tillit til noen på skolen. Hen har da altså fått seg en livvakt for å være i en krig hen overhodet ikke burde vært utsatt for i utgangspunktet.

Det er hjemmeskole tre dager i uka der hen blir undervist av livvakten sin. Da gjenstår det to dager på skolen, det er to dager hen sjelden klarer å gjennomføre. Hen kommer heim fordi hen ikke orker.

Hen har slitt med mye vondt i hodet, fagfolk mener dette er fordi hen fikk hjernerystelse på skolen etter hen ble dytta med hodet først inn i en murvegg.

Senskader av hjernerystelse. Hen klarer ikke å sove lenger, har heftige mareritt om ting hen har blitt utsatt for på skolen. Løsning: Sovemedisiner.

«Det gjør vondt å sove, mamma!». «Jeg vil ha medisinen min i kveld, jeg vil bare sove uten å drømme noe». «Jeg er så sliten at jeg ikke orker å grine».

Det har vært mindre episoder etter hen fikk seg livvakt. Likevel har hen det fryktelig. Tenk å møte overgriperen din hver dag, flere ganger, og holde seg nøytral. Ikke si noe eller gjøre noe, bare ta mot og bli utsatt for nye overgrep.

Toleransevinduet er borte. Borte fordi traumene sitter i kroppen.

Hver dag hen går på skolen blir hen utsatt for re-traumatisering.

En hel barnekropp i kriseberedskap, hver dag av hver time hen er å skolen. En liten barnekropp med ødelagt virkelighetsbilde som kjemper seg gjennom hverdagen. Der foreldre står fullstendig maktesløse på mange nivå, der man lurer på om det man gjør som forelder er bra nok.

I forbindelse med denne situasjonen tillater jeg meg å spørre høyt og tydelig:

– Hvorfor er det ikke noen koordinator i denne kommunen som kan hjelpe foresatte i en så sårbar situasjon?

– Skole er der for å hjelpe, så får vi se hvordan det går. Men hvem er der for å hjelpe de foresatte som er med barna sine 24/7, som må bevitne alt det barnet går gjennom og ser hvordan det lider?

Hvorfor finnes det ingen som ivaretar foreldre med råd, veiledning og støtte?

At Birkenes kommune har skakk-kjørt økonomi, det er absolutt ingen hemmelighet. Men nå er det på tide at dere tar tak folkevalgte!

– Når skal dere begynne å ta vare på innbyggerne deres?

Vi er ikke de eneste i denne situasjonen, noen må lette på ræva å ta et skippertak her og nå! Nå er det på tide at skolen kommer opp på dagorden uten at det skal dreie seg om budsjettkutt, men heller om trivsel og miljø.

– Hvorfor skal foresatte sloss med nebb og klør for at barna våres skal få det som faktisk er en selvfølge?

 

«Grethe» (mor)

______________

Leserinnlegg