Kor med nytt konsept

SYNGER: Kaja Grødum, Simone Amalie Sæth, Nora Rugsland, Aida Skjøldt Daland, Sanna Nordvoll, Irma Amalie Teistedal, Tomine Stomnås, Lone Birkenes Heia og Line Håbesland.

Når bygda nå har fått et nytt kor, introduseres også et nytt konsept til Birkeland.

Janna Ånesland leder det nye kortet om har startet opp, og som øver på Birkeland bedehus hver onsdag. Hun forteller grunnen til at hun startet opp det nye koret er at hun selv er glad i å synge, og har sunget mye i kor tidligere.

Det er Soul Children-konseptet som når har spredd seg helt til Birkeland. Barna danser mens de synger, og Ånesland tenker å kanskje lage koreografier til de ulike sangene.

– Soul Children-konseptet er landets hurtigst voksende korbevegelse, og ble etablert for å tilby de yngste tenåringene et kortilbud. Mange i denne alderen faller ut av kor, og dermed blir det ikke noe naturlig overgang til ungdomskor eller voksenkor, sier Ånesland.

På første øving i midten av januar kom det ni jenter, og korlederen påpeker at det er plass til flere. Koret er åpent for barn fra 5. til 9. klasse. Mange av dem som kom på første øving, begynte i det nye koret fordi de synes det hørtes gøy ut.

– Jeg liker å synge og synes at Soul Children-konseptet er gøy, for det er festlig å danse samtidig som man synger, sier Simone Amalie Sæth.

Hun går i 5. klasse, og fra 6. klasse deltar blant annet Tomine Stomnås. Hun forteller at hun har vært på Soul Children-konsert i Kristiansand, og at det var kjempegøy.

Barnene i koret øver hver onsdag ettermiddag. Etter første øving er de alle enige om at det er veldig gøy og artig å synge sammen.

– Jeg begynte i kortet fordi jeg er glad i musikk, sier Line Håbesland.

Hun klarte å motivere Lone Birkenes Heia til å begynne sammen med henne. De to trives allerede veldig godt i kortet, og oppfordrer andre barn til å melde seg på, og bli med å synge og danse.