Christian Hestø tilbake her sør med utradisjonell julekonsert

(Illustrasjon: Utlånt av Christian Hestø)

I august hadde mange gleden av å oppleve utflytta Christian Hestø i ei sentral rolle i Birkenes Ungdomslags store jubileumsspel – Bråde. I desember blir han igjen å oppleve på Sørlandet, i «Christians Jul – med venner» på Hotel Norge i Lillesand.

Oppsetninga er ikke helt fersk av året. I fjor var den nemlig å oppleve på Akershus Festning i Oslo.

– Det starta med at jeg ble spurt om å synge på en vernissasje i Blykjelleren på Akershus, en middelalderkjeller fra 1600-tallet brukt til både fanger og ammunisjon, forteller Christian når han er innom BA.

For å skape en fullkommen julekonsert trengs tre ingredienser, forteller han. – Tradisjonsfylt og høytidelig musikk, tradisjonsfylte og høytidelige omgivelser og juleevangeliet.

Men en tradisjonell julekonsert kan man ikke forvente å få oppleve i Festsalen på Hotell Norge lørdag 9. desember.

– Dette er mitt svar på disse tradisjonelle julekonsertene. Jeg setter alltid selv pris på å bli overrasket, og det gjør ofte publikum også. Julekonserter bruker jo å være så kjedelige.

Til Lillesand tar Christian med seg et helt ensemble. Blant anna blir kjente Guri Schanke med. Det samme gjør Pia Borgli, kjent fra rollen som Nisseungen i julekalender-klassikeren Amalies jul på NRK.

Christian er tydelig på at han er veldig opptatt av det egentlige julebudskapet.

– Det føles veldig paradoksalt å kose seg og bare ha det komfortabelt – samtidig som det bombes i Gaza.

Alt tyder altså på at det blir en ganske så annerledes julekonsert med Christian og venner i Lillesand, den andre lørdagen i desember.