Avslutta med seier og seriebronse

TAKKEKLEM. Flere av BIL-spillerne kom etter kampen bort for å gi den avtroppende treneren en takk-for-alt-du-har-gjort-for-oss-klem. Her er det Kine Liens tur.

Trond Endresen avslutta sin 28 år lange trenerkarriere med seier. Dermed ble det også seriebronse på BIL-damene.

– Absolutt godt å avslutte med seier, ja. Vi leverer ingen stor forestilling, men vi tar seieren og sikrer tredjeplassen, og det er vi fornøyde med, sier den avtroppende etter 2-0-seieren over tabelljumbo Øyestad/Arendal 2 (Ø/A) i Birkenesparken mandag kveld. Han har rett i at det ikke var noen festforestilling av en fotballkamp, men BIL-damene dominerte banespillet, hadde tre skudd i tverrliggeren før pause og skapte det meste som kunne minne om målsjanser, som regel med Christina Stray Imenes i hovedrollen. Toppscoreren dribla seg gjennom Ø/A-forsvaret gang på gang, men endte ofte opp med å gå seg fast i en sverm av forsvarsspillere.

LEDA SEIERSROPET. Trener Trond Endresen pleier ikke å delta i spillernes feiring etter seier, men denne gangen ba ham om å få lede an.

Den dribleglade superspissen går imidlertid sjelden av banen uten nettkjenning, og seks minutter ut i andre omgang fikk hun betalt for strevet da hun dribla seg gjennom hele borteforsvaret for n’te gang og sendte ivei et skudd som skifta retning i et Ø/A-bein. En fullstendig utmanøvrert keeper måtte fortvilt se ballen trille sakte men sikkert i nettet ved lengste stolpe. Drøye ti minutter ut i omgangen setter en Ø/A-forsvarer ballen i egen stolpe så det synger i metallet. To minutter senere roper hele BIL-laget at ballen er over streken, men dommeren står for langt ute og tildeler i stedet hjemmelaget en corner det ikke blir noe ut av. Det blir det derimot ti minutter før slutt, når Tonje Strigen Reiersølmoen lager «Hawaii» i Ø/A-feltet med ett av sine skumle hjørnespark. I kaoset får Hannah Semine Aronsen krangla både seg sjøl og ballen i nettet og fastsetter med dét sluttresultatet til 2-0. Vi tar med at BIL-innbytter Marte Mosfjell får marsjordre på overtid for en forseelse som knapt kvalifiserer til frispark. Det påfølgende frisparket reddes mesterlig av BIL-keeper Christina Andresen. Dermed kan BIL-damene og den avtroppende BIL-treneren krone en 28 år lang trenerkarriere med seriebronse.

BRONSEJUBEL. Med seieren over Øyestad/Arendal 2 i siste seriekamp sikra BIL-damene seg bronsen i årets 4. divisjon. Kampen markerte samtidig slutten på Trond Endresens 28 år lange trenerkarriere.

– Det er veldig blanda følelser nå, jeg har gått og kjent på det i hele dag, innrømmer Trond Endresen, før han kommanderer spillerne inn i garderoben for en aldri så liten avskjedstale.

– Vi får se åssen dét går, sier han stille.