Bortetap for BIL-damene

MÅLSCORER. Thea Hye sendte Birkenes i ledelsen tidlige i kampen mot Gimletroll, en ledelse som sto seg til det gjensto åtte minutter av førsteomgangen. Så rakna det dessverre litt for BIL-damene etter pause.

Birkenes tok ledelsen og holdt den lenge, men serieleder Gimletroll slo tilbake og tok en komfortabel 5-1-seier på eget kunstgress.

Oransjetrøyene fra Gimlekollen er utilnærmelige denne sesongen og leder damenes 4. divisjon med 11 poengs margin til toer Hægebostad/Kvinesdal. Et Birkenes-lag som har mista flere sentrale spillere i løpet av sommeren, reiste likevel til Gimlekollen for å ta poeng. Og det begynte bra for hvittrøyene, som tok ledelsen og holdt den helt til slutten av første omgang. Det var Thea Hye som sendte Birkenes i ledelsen etter 11 minutter da hun jaga et langt oppspill og stressa Gimletroll-keeperen nok til at hun mista kontroll på ballen, og Hye kunne trille den i nettet.

– Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Da har vi veldig bra tilstedeværelse og intensitet, og jeg føler at dette kommer vi til å holde inn til pause. Så får de ett mål på en forferdelig dommertabbe, en soleklar hands, og så ett til på corner, forteller BIL-trener Trond Endresen som måtte se laget sitt gå til pause på stillinga 2-1 til hjemmelaget.

Birkenes åpna bra i også andre omgang, men da Gimletroll la på til 3-1 etter ni minutters spill rakna det litt, og hjemmelaget fikk putte ytterligere to baller i nettet bak BIL-keeperen det neste kvarteret.

– De trener mer enn oss, og når de får roen og får spille spillet sitt, så viser de at de er bedre enn oss, innrømmer BIL-treneren, men legger til:

– Men det er ikke så veldig mye som skal til før vi er der.

KAMPFAKTA

Gimletroll 1 – Birkenes 1 5-1 (2-1)

Bane: Presteheia kunstgress

Mål: 0-1 (11) Thea Tomine Hjorth Hye, 1-1 (37) Betina Norum Ruenes, 2-1 (39) Andrea Waage, 3-1 (54) Kristine Væting, 4-1 (63) Waage, 5-1 (69) Ylva Aasland

BILs lag (1-4-3-3): C. Andresen – K. Grødum, K. Lien, M.K. Holthe Rismyhr, M. Mosfjell – J. Fedeler, S.A. Sørlien, K.M. Aamlid Bjelland – M.-L. Endresen, T.T. Hjorth Hye, E. Skomedal Kræmer.

Innbyttere: M. Bylund, A. Kverneland Andersen, R. Svaland Grødum, C. Stray Imenes

Dommer: Ali Nadiry, mandalskameratene FK