– Arbeiderpartiet vil beholde tannklinikken i Birkenes!

LESERINNLEGG. Line Kysnes Vennesland (til venstre) og Gro Bråten. (Foto: Privat)

 

I fjor behandlet fylkestinget i Agder en sak om hvor mange tannklinikker vi skulle ha i fylket vårt. I den forbindelse stemte Høyre og FrP for å legge ned tannklinikker i 7 kommuner i Agder. Tannklinikken i Birkenes var en av disse.

Arbeiderpartiet mener at man ikke skal måtte reise langt for å benytte seg av tannhelsetjenester. Derfor har vi ønsket å beholde alle dagens tannklinikker. Det er ikke greit at enkelte må kjøre tur-retur i en time for at barnet skal ha en sjekk hos tannlegen på 10 minutter. Samfunnsøkonomisk er det bortkasta at man må ta seg fri fra jobb for en tjeneste som fylkeskommunen kan sørge for at man kan få i egen kommune.

Arbeiderpartiet mener sterkt at fylkeskommunen har et ansvar for å legge til rette for at mennesker også vil bo i distriktet. En viktig del av bolysten er at stedet man bor kan tilby mange av de tjenestene du trenger i hverdagen. Selv om de aller fleste ikke benytter seg at tannlegen sin ofte, er det likevel en viktig offentlig tjeneste som innbyggere i alle kommuner bør ha tilgang til.

Tannklinikken i Birkenes er nå midlertidig stengt. Straks man har funnet gode og egnede lokaler skal tannklinikken igjen åpne. Hadde Høyre og FrP fått det som de ville hadde den vært stengt for alltid. Det er vi glade for at de ikke fikk med seg flertallet på. Tannklinikken i Birkenes skal bestå og det skal Arbeiderpartiet passe på at den fortsetter å gjøre.

Et av Agder fylkeskommune sine uttalte ambisjoner i forbindelse med Regionplan Agder 2030 er at vi skal ta hele Agder i bruk. Det gjør vi ikke ved å vedta fine slagord, vi gjør det ved å følge det opp med praktisk politikk. Derfor fremmet Arbeiderpartiet forslag i regionplan Agder 2030 om at fylkeskommunen ikke skal legge ned sine arbeidsplasser rundt om i kommunene. Også dette stemte Høyre og Frp imot. Det tyder på at de allerede da visste at de ikke ville følge intensjonene i regionplanen og at tannlegekontorene ville bli lidende.

Da Høyre og FrP var i regjering var det en sterk sentraliseringstrang som styrte politikken. Det syns at denne trangen fortsatt fins i Agder. Agder Arbeiderparti skal kjempe for at dagens kommuner skal få beholde sine tannklinikker. Det gjør vi fordi Arbeiderpartiet er på lag med hele Agder.

 

Gro Bråten

Fylkesordførerkandidat Agder Arbeiderparti

Line Kysnes Vennesland

3. kandidat Agder Arbeiderparti

 

______________

Leserinnlegg