Apoteket tilbyr kommunen å overta videre lokal vaksinering mot korona

(Arkivfoto)

Birkeland apotek på Strøget på Birkeland har nå henvendt seg til Birkenes kommune med ønske om å tilby kommunen bistand til å etablere et lokalt tilbud også når det gjelder koronavaksinasjon.

Apoteket setter i dag både influensavaksine og andre vaksiner.

– På kommunens hjemmeside er det nylig lagt ut informasjon om «videre korona- og influensavaksinasjon». Her er det henvist til Vitusapotek Lillesand og den private klinikken Sørøver i Kristiansand, skriver apoteket i sin henvendelse til kommunen.

– Vi tolker det slik at det ikke lenger er mulig å få satt koronavaksine i Birkenes kommune og at kommunens innbyggere som ønsker koronavaksine må reise til andre kommuner for å få satt denne vaksinen.

– Vi minner i den forbindelse om at Birkeland apotek i dag setter både influensavaksine og andre vaksiner. Dette har vi gjort siden apotekene fikk anledning til å sette vaksiner.

– Vi har tre godkjente vaksinatører med erfaring fra vaksinasjon. Vi kan også utføre koronavaksinasjon slik at kommunens innbyggere slipper å reise langt for å få satt denne vaksinen. Svært mange kommuner har nå overlatt ansvaret for koronavaksinasjon til apotek og andre private aktører. Dette mener vi bør gjøres i Birkenes kommune også, står det i det lokale apotekets henvendelse.

For å kunne tilby vaksinering mot korona, må apotek ha avtale om dette med kommunene.

– Vi ønsker å tilby kommunen bistand til å etablere et lokalt tilbud også når det gjelder koronavaksinasjon. Dersom dette er av interesse, ber vi å bli kontaktet for diskusjon om hvordan dette praktisk kan gjøres, skriver Birkeland apotek avslutningsvis i sin henvendelse til Birkenes kommune.

I uke 42 nå i oktober hadde Birkenes kommune tilbud om både influensa- og koronavaksinering på idrettshuset på Birkeland.

Når det gjelder influensavaksinering, ber kommunen nå på si hjemmeside at innbyggerne ringer legekontoret sitt for å gjøre avtale om dette.

Birkeland apotek tilhører kjeden Ditt Apotek, som har over 70 apotek rundt om i alle deler av landet. Kjeden drives av Norsk Medisinaldepot AS.