Anne Maren Grødum Homme med skytterbragd på Landsskytterstevnet i dag

STOR IDRETTSBRAGD. Anne Maren Grødum Homme (13) like etter at hun presterte 99 poeng i finalen under Landsskytterstevnet på Voss mandag ettermiddag. Det holdt til en imponerende seier for jenta fra Ydderdalen. (Foto: Privat)

På innledende skyting på bane skjøt 13-åringen fra Grødum fullt hus og 250 poeng tidligere i dag mandag. I ettermiddag lå hun på skive to i finalen og skjøt om tittelen i rekruttklassen. Der presterte hun under press en utrolig serie og skjøt 99 på omgangen. Det holdt til gull for skytteren som dermed kan kalle seg den beste skytteren i Norge i hennes årsklasse.

Anne Maren og hele skytterfamilien Homme har dratt til Voss denne uken, der årets Landsskytterstevne arrangeres. Da vi snakker med far og en av Norges beste skyttere Tor Arnfinn Homme mandag formiddag, kunne han fortelle om en våt innledning på årets høydepunkt for skyttere og deres familier.

– Da vi kom hit i helgen var det så vått og mye regn at det var vanskelig å få komme til med campingvogna på jordene. Søndag bøttet det ned hele dagen, men i dag mandag er det sol og vi får tørket klær og utstyr.

– Men vi er ved godt humør og gleder oss nå til skytingen videre utover uka og første finale i kveld, kunne Homme fortelle fra Vestlandet.

Noen timer senere var det klart for finalen i rekruttklassen, og de beste unge skytterne i landet skulle kåres.

Anne Maren fra Kristiansand og Omegn skytterlag, lå på skive to og skulle skyte for heder og ære og stas for bygda. BA fulgte omgangen digitalt fra Voss, og så at 13-åringen imponerte stort på standplass.

Etter de 10 skuddene viste det seg at Anne Maren hadde skutt poenget bedre enn Kristian Svarva Austheim fra Øvre Ogndal, som ledet før finalen.

Med sine 99 poeng, og som den eneste i toppen med den poengsummen, så vant Anne Maren sin aller største triumf med børsa. Imponerende!

– Nå er jeg så letta og glad, kunne hun fortelle til BA på telefon. Jeg var rimelig nervøs før skytingen, og jeg visste at jeg måtte prestere om jeg skulle komme på pallen. Men jeg fikk pustet ganske godt på prøveskuddene, og prøvde å fokusere på enkle arbeidsoppgaver.

– Jeg følte det gikk tålig greit og 99 på omgangen er sterkt i dette selskapet, og da jeg fikk se at det ble 1. plass og gull ble jeg overlykkelig. Jeg er stolt i kveld, forteller den unge nye mesteren fra Ydderdalen.

Og stolt må man få være når man presterer slik under press, mot så mange skyttere. I finalen var det 30 skyttere med. Syv skyttere sto igjen med 348 poeng, og var poenget bak vår nye skytterstjerne i bygda.

I morgen skal far Tor Arnfinn Homme skyte på bane, om å komme på kongelaget.

BA gratulerer Anne Maren med gullet!