– Utfordringen er når det føles som om vi ikke vil hverandre vel

 

Nå nærmer sommeren seg og det går mot ferie.  Det ser jeg fram til og det gleder jeg meg til.  Ingenting er som å kunne koble helt av og ikke la seg forstyrre av noe. Det skal bli godt.

Dette gjelder særlig nå da jeg føler vi har lagt bak oss en svært krevende politisk periode. Politisk uenighet er ingen utfordring, det ligger i politikkens natur at vi er uenige. Det er heller ingen ulempe å være uenige. Å diskutere uenighet så fillene fyker er helt greit. Det er mange ganger slike prosesser får fram de beste løsningene. Utfordringen er når det føles som om vi ikke vil hverandre vel. Den følelsen har jeg hatt den siste tiden.

Det kulminerte i debatten om politiets treningssenter. Dette burde vært en gladsak i Birkenes. Vi får en langsiktig statelig leietaker, vi får politiet i nærområde og vi får et stort næringsbygg. Dette ble det brukt mye krefter på å få stoppet. Her var noen villige til å bruke kr. 2000 pr. time, for å få ordførerens inngåelse av avtalen juridisk vurdert av advokater. Vi kan jo spørre oss hensikten med denne vurderingen. Avtalen var undertegnet. Hva ville vi oppnådd? Vil vi hverandre vel? Nå endte det heldigvis ikke slik. Det endte med at kontrollutvalget kan bruke inntil kr. 100 000,- for å sjekke omstendighetene rundt avtalen. Ser vi dette i lys av konsulentbruk. Lurer på om det ikke kan bli vanskelig for noen å kritisere kommunen for bruk av konsulenter i tida som kommer.

Samfunnet generelt har fått en økende form for polarisering og det har vi fått i Birkenes også. Vi er alle en del av den. Jeg håper vi kan legge dette til side i resten av valgkampen. Derfor skal det bli godt med ferie.

Så er det kommet fram at forholdene rundt den kommunale tannklinikken ikke er tilfredsstillende.  Fylkeskommunen vil rette på det med å midlertidig flytte tilbudet til Lillesand. Det kan vi ikke godta.  Fylkeskommunen har vedtatt at tannlegene skal opprettholdes i kommunene. Derfor er det viktig at vi er på hogget her. Det ser ut som administrasjonen i fylket benytter denne muligheten til å flytte tilbudet midlertidig uten at de leter etter andre løsninger. Det er fylket som har ansvaret her, men det ser ut som vi må presse på politisk her. I hvert fall de partiene som ønsker å opprettholde tilbudet i Birkenes.

Programmet vårt går i trykken i disse dager.  Det skal bli fint å kunne vise det fram for alle innbyggerne våre.

Ellers så har jeg vært i idrettsparken i kveld og sett A-laget vinne enda en kamp. Det er gøy å følge laget i år. Enda gøyere er det at over 180 unger gjennomfører fotballskolen i disse dager.

Vi heier på idrettslaget.

 

God sommer.

 

Anders Christiansen

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.