– Det kom som et sjokk for de fleste når vi fikk regning på 1.520 kroner

 

Skal skrive om saken som har rystet bygdene i Birkenes. Ja det kom som et sjokk for de fleste når vi fikk regning på kr. 1.520 som skal betales hvert år i ti år. Det er heilt sikkert at det er ulovlig. For alt som gjelder vann og kloakk skal være selvfinansiert og det kan umulig koste over 15 tusen med ein kontroll i løpet av ti år. Ett forslag er at slamtømmeren, eller pompido som vi kaller det, kan ta kontrollen med kloakkanleggene. De har vist litt ansvar for å se at det fungerer allerede i dag. Det må bli rettet opp, hvis ikke håper jeg på ett bygdeopprør. Selvfølgelig er det et EU-krav. Andre land i EU bryr seg ikke om EU-krav, mens i Norge skal vi være best i klassen.

Jeg har gjort om litt på et dikt fra Øverland: Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som rammer deg selv. Ja for det rammer i høyeste grad oss på Steinsland au.

Jeg er ikke flittig når det gjelder å gå til frisøren utenom når Birkenesavisa spanderte en klypp på meg. Men jeg synes det er fantastisk at det blir frisørsalong på Hobbeslandsheia. Jeg heier på alle som vil få til noe. Enten det er verksted, osteproduksjon eller frisør på bygda.

Når det gjelder Israel, så vil jeg være veldig forsiktig. Men jeg har forståelse for at jødene ikke sitter med hendene i lommen når de blir nedslaktet av Hamas. 7. oktober skjedde det største folkemordet på jødene etter Holocaust. For Hamas mål er å bli kvitt jødene og overta Israel. Jødene har fått tildelt Israel på samme måten som Norge har fått tildelt Svalbard. Legger Israel ned våpnene så blir de utslettet, legger Hamas ned våpnene så bli det fred. Fantastisk at Sylvi Listhaug støtter Israel hundre prosent i konflikten

Jeg stilte opp på gubbefesten dagen før Svalandsgubben. Det var en flott opplevelse, tross at det er noen år sia jeg løp gubben. Har vurdert å prøve meg en gang til på Gubben. Morro at et løp på Birkeland har fått sånn oppslutning og at Gubben har blitt kjent i heile landet. Løpet er spesielt kjent på Sørlandet og mange på Birkeland har bare ett mål, og det er å gjennomføre Svalandsgubben. Jeg er litt kry over at jeg har bestetiden rundt Gubben av de som kommer fra Birkenes, derfor håper jeg hvert år på at det må bli tungt føre så ikke rekorden min ryker. Sju sekunder bedre tid enn Reidar Andreassen. Det er vanskelig å måle de forskjellige idrettsprestasjoner på Sørlandet. Mi mening er at Reidar Andreassen er Sørlandets beste idrettsutøver gjennom tidene. Reidar har fått Egebergs Ærespris, og han var god til både å løpe og gå på ski.

 

Odd Gunnar Tveit

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.