– Samarbeid i kommunestyret

 

Valget er over og forrige torsdag ble kommunestyret konstituert og diverse utvalg valgt og oppgaver fordelt.  Vi i KrF vil få si hjertelig tusen takk til dere som stemte på oss! Vi kan love at vi vil gjøre vårt ytterste for å bidra til god ledelse av kommunen.

Vi var tre partier som kunne glede oss over fremgang i stemmetall ved dette valget sammenlignet med forrige kommunevalg; Høyre, INP og KrF.  Disse tre partiene har blitt enige om et valgteknisk samarbeid slik at Høyre som i denne perioden er det største partiet i kommunestyret, fikk ordførervervet. Vi har fått en erfaren og dyktig ordfører i Arild Windsland. KrF har fått varaordførervervet, noe vi etter beste evne vil benytte til å jobbe til det beste for kommunens innbyggere.

Det har, slik vi ser det, blitt et fint sammensatt kommunestyre, med ulike aldre representert og dyktige, flotte mennesker er valgt inn. Rundt halvparten av representantene er nye i kommunestyret, mens resten har erfaring fra tidligere periode(r).

Partiene som har hatt valgteknisk samarbeid har ønsket et bredt samarbeid i kommunestyret, og har dermed ikke dannet et såkalt posisjonssamarbeid. Odd Gunnar Tveit nevnte i forrige Tenkesmia at KrF før valget uttrykte at vi ønsker et samarbeid med alle partier i perioden vi nå går inn. Det er helt riktig, og dette er fremdeles det vi vil jobbe for. Tveit nevner videre at KrF ikke ønsker å samarbeide med FrP, noe som absolutt ikke stemmer. Det han trekker fram om at ulik stemmegivning hva gjelder TV- aksjonen skulle være noe hinder for et samarbeid har vi allerede forsøkt å dementere, da Lillesands-Posten skrev om dette for en tid tilbake. Vi skrev da et leserinnlegg om at KrF ønsker å samarbeide med alle partigrupper i kommunestyret. Tveit og FrP inviteres herved på nytt.

Valget er over for denne gang. Fokuset i kommunestyret er nå å i fellesskap finne de beste løsninger og gjøre de beste vedtak på vegne av kommunens innbyggere. KrF har tro på mulighetene som ligger i at de ulike partigrupper kan diskutere saker før hver enkelt partigruppe eller representant bestemmer hva man står for. Dette tenker vi vil gi flere innspill og rikere diskusjon med bedre mulighet for gode vedtak. Det vil selvsagt ikke innebære at alle ender opp med lik konklusjon. Men vi tenker det er viktig å ikke barrikadere oss mot andre partiers innfallsvinkel ved å ha konkludert endelig før vi snakker med hverandre.

Vi ser fram til fire innholdsrike år sammen som kommunestyre.

 

Ruth Kylland Martinsen

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.