Birkeland Soul Children

(Foto: Privat)

På onsdager samles nesten 30 sangglade jenter i alderen 10–15 år på Bedehuset. Det er øvelse med Soul Children. Tre jenter stiller seg opp og prøver å samle alle jentene. Janna forteller at jentene blir oppfordret til å ta på seg ulike oppgaver på korøvelsen og i dag er de tre stykker som har ønsket å ta oppvarmingen. De tar oppgaven like alvorlig som hvilken som helst annen kordirigent. Her blir det både pusteøvelser, skala-øvelser og kanosang.

Oppvarmingen avsluttes med bursdagssang for en av jentene. Bedre bursdagssang skal det godt la seg gjøre å høre, samstemt, fyldig og klare barnestemmer.

Janna forteller videre at det å gi jentene oppgaver er med på å gjøre de trygge på å ta ansvar, på å utruste de til å senere kanskje være med å drive eget kor eller annet barne – og ungdomsarbeid når de blir større. I Soul Children handler det ikke bare om å lære sanger og synge, men like mye om å bli utrustet til oppgaver senere i livet.

Når jentene får spørsmål om hva de synes er fint med å synge i kor svarer de at det å møte vennene sine og legge bort telefonen er fint. Det å ha noe å glede seg til på skolen og selvsagt lære nye sanger.

Vi må ikke glemme å fortelle om korkos som de har innimellom. Da leker de, spiser frukt eller kaker og skravler.

De tre pilarene i Soul Children konseptet kommer tydelig frem på øvelsen; det musikalske, det sosiale og det åndelige.

Sangen ljomer ut i storsalen. Norsk eller engelsk det spiller ingen rolle.

«Jeg kjenner en glede, jeg kjenner en sang jeg vil synge hele dagen lang. Jeg kjenner en glede, jeg kjenner en sang jeg vil synge denne sangen gang på gang»

«Fylt av håp, fylt av glede og av takknemlighet og fred»

Det er ikke tvil om at det er mye sangglede i rommet når jentene møtes.

Jentene er veldig stolte av at Sondre Storstadmo, tidligere menighetsmusiker i Birkenes, har skrevet en sang til koret som de har spilt inn. 24/7 ligger på Spotify, bruk QR-koden så kan du høre selv.

Eller kom på Soul Church 15. oktober og hør koret synge den selv. De er også stolte over at Acta i Agder har det som årets låt!

Jentene gleder seg også til Gathering i Oslo til neste år sammen med andre Soul Children-kor fra hele landet. Det å møte andre, synge sammen og bli kjent med nye er veldig gøy.

Til slutt spør Janna om de vil ha med flere i koret? Og svaret er entydig JA.

Og det er plass til gutter også.

 

Audvei Håbesland

Menighetens givertjeneste

 

______________

Brukerskapt