23 pensjonister på smale veier til Tovdal

Onsdagstreffet avsluttet sist uke sesongen med tur til Hillestad.

Onsdag formiddag møtes alltid en god gjeng seniorer på aktivitetssenteret på Birkeland, til kaffe, vafler og et kulturelt innslag. Men denne onsdagen gikk turen til Hillestad galleri. Med trygg og stødig hånd kjørte Finn Stoveland bussen med 23 pensjonister og frivillig ledere av treffet, på smale veier opp gjennom Tovdal. Veiarbeid var det rikelig av, og det var med små marginer bussen fikk snirkla seg fram.

Vel framme på Hillestad, ble vi møtt av Barbro Hillestad, som tok oss med inn i vakre lille Tovdal Kyrkje, og fortalte historier om kirka, bl.a. om malingsstriden på 60-tallet, som splitta bygda mellom «dei raude» og «dei kvite», alt etter hvilken farge de mente kirka skulle ha. Det ble «dei kvite» som vant, og kirka er fortsatt hvit.

Vi fikk også høre at døpefonten med tilhørende fat er fra 1600-tallet og har stått i gamlekirka, men fatet ble brukt som vaskefat på en gård i en årrekke før den kom tilbake til kirka.

Etter omvisningen, gikk vi opp til galleriet, hvor vi kunne se oss rundt på mye forskjellig kunsthåndverk, kjøpe med oss det vi måtte ha lyst på, og se på Hilde Thomsens billedkunst, som var utstilt i det hvite rommet. Her fikk vi også servert nydelig mat, Hillestadsuppe med grove rundstykker, kaffe og Hillestadkringle. Praten gikk lystig rundt bordene, og det betydde nok at folk hadde det veldig trivelig sammen på denne turen.  Mette og fornøyde tok noen ei ny runde i galleriet, mens andre slappet av i skyggen på denne varme dagen, før turen gikk tilbake til Birkeland.

Med dette er vårens onsdagstreff slutt, men programmet for høsten er i boks, og vi starter opp igjen den 30. august med Asbjørn Arntsen og Birte Myrstad. Program for høsten kommer i avisa når det nærmer seg.

Det er seks frivillige som leder treffene gjennom året, og representanter fra LHL, Saniteten og Seniorturene koker og serverer kaffe og steker opp litervis med vaffelrøre, samt tar opprydding og oppvask. Flere misjonsforeninger har også ansvar for en del av onsdagstreffene, med både program og vaffelsteking.

Den frivillige innsatsen er stor for at denne sosiale og kulturelle arenaen skal rulle og gå, og som leder av Frivilligsentralen vil jeg få rette en stor takk til alle frivillige som gir av sin tid disse onsdagene, og ønske både frivillige og seniorer en riktig god sommer!

 

Anne-Karin H. Tveide
Daglig leder Birkenes Frivilligsentral

 

______________

Brukerskapt