Hvem fortjener en kulturpris?

Arne Løland får overrakt kulturprisen 2011POPULÆR: Jubelen sto i taket på Torsbuhallen i Herefoss da bygdas egen countrystjerne Arne Løland ble tildelt Kulturprisen under kulturfesten der i fjor høst. I år skal prisene deles ut under Folkefesten i Birkeneshallen 17. mai, og publikum oppfordres til å sende inn forslag på kandidater innen 15. april. (Arkivfoto)

KULTUR/KOMMUNALT. Spørsmålet stilles av kulturleder Wenche Flaa Eieland som vil ha birkenesingene til å sende inn forslag på kandidater til Kulturprisen, Kulturblomsten og Ungbirken innen 15. april.
Kulturprisen deles ut til mennesker som over mange år har bidratt til at Birkenes kommune har blitt en god kommune å leve i eller har markedsført Birkenes på en positiv måte. Vinnerne skal på ulike måter og områder ha arbeidet for å fremme kulturlivet i kommunen.
– Kulturprisen henger veldig høyt, og det skal ikke være så enkelt å få den. Nåløyet er trangt, så den som får prisen kan i alle fall være sikker på at han eller hun har fortjent den, sier Wenche.

Arne Løland får overrakt kulturprisen 2011

POPULÆR: Jubelen sto i taket på Torsbuhallen i Herefoss da bygdas egen countrystjerne Arne Løland (i midten) ble tildelt Kulturprisen under kulturfesten der i fjor høst. I år skal prisene deles ut under Folkefesten i Birkeneshallen 17. mai, og publikum oppfordres til å sende inn forslag på kandidater innen 15. april. (Arkivfoto)

Kulturblomsten gis til personer eller lag/organisasjoner som ved enkeltanledninger eller over tid har vist et engasjement langt utover det vanlige. Mottakeren bør ha framstått som spesielt skapende eller på annen måte ha bidratt til større forståelse for kulturell utvikling.
Ungbirken er kommunens heder til ungdom under 20 år som fremmer kulturlivet i kommunen og/eller markerer kommunen positivt utad. Prisen ble delt ut første gang i 1989. Siden har vinnernes kvalifikasjoner spent fra fremragende idrettsprestasjoner til sterkt sang- og musikkengasjement og vitenskap.
Årets priser vil bli delt ut under Folkefesten i Birkeneshallen 17. mai. Det er opp til Tjenesteutvalget å velge ut vinnerne. Men da trenger de kandidater å velge mellom. Derfor; kjenner du noen som fortjener en kulturpris, en ungbirk eller en kulturblomst, så send inn et begrunnet forslag til kommunen på postmottak@birkenes.kommune.no senest 15. april.