Tradisjonsrik triatlon på Mollestad med lokal kappestrid – og masse glede (se bildeserie)

 

Mandag denne uka gikk det 25 Mollestad Triatlon av stabelen med rekordstort oppmøte.

Den tradisjonsrike triatlonen samler Østre og Vestre Mollestad, samt innslag fra Svaland. Selv om det viktigste er en hyggelig samling med grilling og prat så ligger det stor prestisje i å få slått fast hvem som er best av østre og vestre Mollestad.

– Det er stort sett oss her på østre og vestre Mollestad som samles, men svalandsfolket får også delta. De krydrer arrangementet med sin tilstedeværelse, sier Gunnar Mollestad i arrangementskomiteen. Selv har han vært med på samtlige Mollestadtriatloner, med unntak av en.

Er man fra Mollestad så er det nærmest en selvfølge at man stiller opp i det ultralokale løpet. Deltakelsen er derfor stabilt god. I år var det 42 deltakere i stort og smått som stilte på startstreken. Like mange var tilskuere eller hadde en viktig støttefunksjon for sine deltakere.

Det er delt opp i tre klasser, under seks år, seks til tolv år og fra tolv år og oppover. De minste skal kun løpe og sykle, mens de eldre tar en svømmetur i elva. For den eldste klasse er det 900 meter løping, 80 meter svømming og 2 kilometer sykling som gjelder. Noen løper alle tre etappene selv, men det er også muligheter for å danne lag, med hver sine foretrukne etapper. Det viktigste er at alle kan være med.

En som gjorde comeback etter 14 år uten deltakelse, var Lars Helge Birkeland. Skiskytteren har som kjent lagt opp denne sesongen, men i sin aktive karriere kolliderte det alltid med landslagssamlingene. Lars Helge har løyperekorden på 8.08 fra 2006, og har 7 deltakelser bak seg i Mollestad Triatlon før skiskytingen ble altoppslukende. Formen er fortsatt god, og det var ingen som kunne true ham i kampen om seieren. Løyperekord ble det imidlertid ikke.

– Dagens forhold var krevende, og noen små justeringer på løypa har gjort at tidsbruken er øket noe. Derfor meget utfordrende å sette løyperekord under dagens forhold, men dagens løp av Lars Helge var blant de beste noensinne i Mollestad Triathlon, skyter Mollestad inn..

– Er det større enn OL, spør vi Lars Helge? – Ja, i hvert fall her på Mollestad, repliserer Lars Helge som trivdes godt med å konkurrere på hjemmebane igjen.

– Dette er folkehelse på sitt beste. Vi bygger bro mellom grendene, og det er blitt et kjempekoselig arrangement som alle vil ha med seg. Ellers er det bare jakta som samler oss slik, sier Mollestad. Han merket i fjor at mange var sulteforet på sosial omgang, og så veldig frem til arrangementet, slik var det også i år.

֪– Jeg vet at det er mange, spesielt av de yngste, som har sett frem til dette, trent for dette, og lagt opp taktikken til denne dagen, sier Mollestad.

Tidligere på dagen så åpnet himmelen seg, og det bøttet nedpå. Men værgudene stod arrangøren bi, i hvert fall nesten. Det ble oppholds helt til den siste premieutdelingen, men da åpnet himmelens sluser seg atter igjen.

Etter at regnet gav seg, ble kvelden avsluttet med den prestisjefylte volleyball-tevlingen mellom Østre og Vestre Mollestad. Enda en gang var det Østre som drog i land seieren etter iherdig innsats fra begge lag.

 

BILDESERIE: