Rikholdig premiebord

GUTTEKLASSEN Martin Mollestad til venstre med Andreas Birkeland Lindtveit og Kristian Stomnås ved siden av seg.

Høy vannstand i elva forhindret ikke at den 23. utgaven av Mollestad triatlon gikk av stabelen.

35 deltakere, fra de aller minste som trekkes i sykkelvogn, til de godt voksne i 50-årene. Her gjelder det ikke å vinne. Noen gjør alle øvelsene i triatlon helt alene; svømming, sykling og løping. Noen deltar på et lag. Noen sykler. Noen løper. Noen svømmer.

Mange ser på! Og alle koser seg på gressbakken ved Mollestadeika. Grillen er varm, stemmingen er god, og premiebordet er rikholdig.

Dette årlige arrangementet samler grendefolket på begge sider av elva på Mollestad, og det pleier også å være noen gjestedeltakere fra Birkeland, Håbbesland, Svaland eller andre tilstøtende grender som har funnet veien til Mollestadeika denne kvelden i august.

Drømmen om å stå øverst på premiepallen og motta hyllest fra publikum er høyst levende blant den yngste del av deltakerne mens for de eldre er det tilstrekkelig glede i få kunne fullføre løpet og kjenne at kroppen også i år er samarbeidsvillig!

Langløypa består av én kilometer løping, to kilometer sykling og cirka 50 meter svømming. Vinneren ble «Nabolaget» bestående av Helge Stomnås, Torstein Lindtveit og Harald Hoddevik.

Vinnerne i den aller yngste klassen; under 6 år, ble Mathilde Stomnås og Kristian Jon Borø Svaland. Og i aldersgruppen mellom disse var det mange vinnere og mange forskjellige klasser.

Grendefolket smilte om kapp med sola denne kvelden. Utfordringene sitter løst; Neste år blir jeg med i kappgang-klassen! Eller kanskje egen klasse for firehjulinger … Hva med ideal-tid? Geriatrisk klasse?

Kvelden avsluttes med den årlige volleyballkampen mellom Østre og Vestre Mollestad der Vestre har stukket av med alle seire i manns minne. Men i år har laget fra Østre Mollestad ligget i skjul i hardtrening bak låven til Steinar og Caroline Jerdal med egen volleyballbane og stikker av med seieren etter en meget jevn og velspilt kamp. Vi gratulerer!

Gunnar Mollestad