Skaper identitet med idrett

TRIATLON: Små og store deltar på Mollestad Triatlon.

Østre- og vestre Mollestad samles til vennskapelig kappestrid.

Triatlon kan være så mangt, fra OL-gren hvor det er 1500 meter svømming, 40 kilometer sykkel og ti kilometer løp, til supersprint med 375 meter svømming, ti kilometer sykkel og 2,5 kilometer løp. Mollestadgrenda har sin egen variant med forskjellige løyper for store og små, og litt fritt valg hva man ønsker å gjøre eller tør å gjøre.

– Det er tjuende gang det arrangeres nå, sier Gunnar Mollestad, som nok en gang er primus motor, og for øvrig har deltatt på nitten av samlingene.

Og det tydelig at man skal tidlig krøkes. Miniklassen stiller med trehjulssykler og kosebamser og mammaer og pappaer som entusiastiske medhjelpere. Deltakerne i miniklassen, som snaut nok kan gå, deltar, men svømming og løping forbeholdes de litt eldre årsklasser.  Men konkurranseinstinktet er upåklagelig, og for enkelte ender det knall og fall, og bedre lykke neste gang.

– Jeg tror det er et kjærkomment arrangement for bygda.  Man skal ikke overdrive betydningen, men tradisjoner har sin betydning.  Det årlige arrangementet er blitt en tradisjon i bygda, triatlon med etterfølgende grillfest er kommet for å bli. Vi har ikke så mange faste møtepunkter så desto mer viktig er det at vi holder fast på dette, sier Mollestad.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!

 

PALLEN: Barn på pallen. FOTO: GUNNAR MOLLESTAD

PALLEN: Barn på pallen. FOTO: GUNNAR MOLLESTAD