«Sabla Moro» på Tobias Jorde utsatt til juni neste år

SABLA MORO. Pabben Botn og Thomas Stensvand har god er faring med å arrangere publikumspopulære konserter. Her fra årets Fjordbrøl. (Foto: Fjordbrøl/JAafoto)

«Sabla Moro» på Tobias Jorde, som opprinnelig skulle vært arrangert førstkommende helg, er utsatt til 17. og 18. juni i 2022.

Det opplyser lokalarrangør Thomas Stensvand til Birkenesavisa.

Arrangementet ble først utsatt til siste helga i august i år. På det tidspunktet regnet arrangørene Pabben Botn og Thomas Stensvand med at gjenåpningen i den pågående koronapandemien var kommet inn i en ny fase. Nå ser det imidlertid ut til at tillatte publikums-kohorter vil forbli på 500 ei stund framover.

For Pabben og Thomas var det viktig å få til et virkelig bra «Sabla Moro» på Tobias Jorde. Det opplever de at ville bli så utfordrende denne høsten, at de nå altså har bestemt seg for å utsette til juni neste sommer.

Første helga i juli hadde Pabben, Thomas og øvrige i Sabla Moro stor suksess med Fjordbrøl på Herefoss. Utsolgte konserter – med til sammen 2 000 musikkglade til stede.

Denne uka og kommende helg er Pabben og Thomas på Treungenfestivalen for lære mere om avvikling av en stor festival. På Fjordbrøl var Treungenfestival-generalen Jørgen Solberg til stede for å se hvordan koronatestingen ble gjennomført. Sabla Moro leier i år også ut parkbenker til 400 tilskuere til Treungenfestivalen.

Pabben og Thomas bistår også med sine erfaringer når Birkenes Sparebank skal avvikle årets planlagte gratiskonsert på Tobias Jorde fredag 21. august.