Pabben Botn i Fjordbrøl: – Oppfordrer gjester til å sjekke koronapasset før de reiser på festival

(Foto: Fjordbrøl)

For å komme inn på konsertområdet må du vise frem grønt koronapass. Arrangøren setter opp gratis teststasjon på Birkeland og Herefoss og ber gjester gjøre seg kjent med hvordan de finner koronapasset sitt

– Ved inngangen blir du bedt om å vise frem koronasertifikatet ditt. Dersom det ikke er grønt, må du innom teststasjonen først for å ta en gratis hurtigtest! Den har vi heldigvis ganske nærme festivalen på Herefoss og etter testen er tatt, tar det maks 1 time før koronapasset ditt blir oppdatert, sier Pabben Botn, en av arrangørene av årets Fjordbrøl

Vi har en avtale med et eksternt medisinsk team som skal gjøre all testing. De setter opp teststasjoner hver dag mellom 12:00 og 00:00. På Idrettsplassen får vi også en «drive-in» fredag og lørdag mellom 12:00 og 16:00

Sørlandets første festival med massetesting

I skrivende stund er Fjordbrøl Sørlandets første store festival som skal gjøre massetesting av deltakere. Og at det er utfordrende å få til, er Pabben Botn enig i:

– Det er ekstremt vanskelig å finne informasjon om hvordan dette fungerer. Det kreves timevis med tråling av nettsider til regjeringen, FHI og helsedirektoratet. Det som kanskje er mest problematisk er at det kommer endringer fortløpende. 3 dager på rad fikk vi nye retningslinjer og regler fra myndighetene som utgjorde store konsekvenser for oss. Det endte med at vi måtte nedskalere til 1000 personer hver dag og skrote alle kart og planer og begynne hele planleggingen av området på nytt igjen. Og alt dette innenfor siste to ukene før festivalen starter. Det var mye frustrasjon på de møtene! – sier Pabben og ler.

Og med større rammer, kommer nye utfordringer. Arrangøren måtte på 3 dager klare å skaffe sitteplasser til 2000 mennesker som skulle ha en meters avstand. En vesentlig utgift, men ikke minst en utfordring å få tak i!

– Til tross for at vi nå nedskalerer til 1000 mennesker så får vi noen av benkene tilsendt helt fra Stavanger!

Ber gjester gjøre seg kjent med koronapasset

For å sjekke koronapasset, må du logg inn på helsenorge med bankID. Pabben er bekymret for at mange glemmer den ekstra forberedelsen som sjeldent før har vært forbundet med å reise på konsert.

– Det er jo tålig spesielt at man må inn på offentlige registre for å sjekke sin egen helse før man reiser på konsert så vi er redd for at mange glemmer å ha strøm på mobilen eller ikke har bankID på mobilen. Uten koronapass, får man heller ikke komme inn på området.

For ordens skyld så kan du sjekke ditt koronasertifikat på helsenorge.no/koronasertifikat/

– Det kommer opp imot 50 henvendelser hver dag med spørsmål så vi har laget en egen side på fjordbrol.no med info om korona og testing. Men igjen, det viktigste er at du har tilgang til å logge inn og vise ditt koronapass hos oss. Alt annet finner vi en løsning på!

Nesten utsolgt

– Salget har vært helt vilt i år. Inklusive camp-billetter så nærmer vi oss 2500 solgte billetter allerede en uke før vi åpner! Vi har gått ifra å hente mat og kiosk-varer med bil til å måtte bruke lastebil og det er rett og slett mangel på fysisk plass til alle som vil komme og campe i helga.

Billetter som ikke blir solgt på forhånd legges til salg i døra og det er førstemann til mølla!

Forventer kø

På full kapasitet så forventer arrangøren å kunne teste 250 personer i timen. Med nesten 1800 billetter solgt og nye rutiner for deltagere å forholde seg til, forventer arrangøren kø ved inngangen.

Vi hadde satt opp et system som kunne gjøre innsjekk og testing i samme vending. Da hadde vi klart rundt 500 personer i timen, men fikk ikke lov å ha test-senteret i tilknytning til innsjekk. Dessuten så ble vi pålagt å oppdatere offentlige helsesystemer fortløpende, noe som fører til ekstra ventetid på opptil en time for gjestene.

Oppfordringen er klar fra Pabben: – Ta testen så tidlig som mulig på dagen og sjekk at du får logget inn på ditt koronapass før du reiser hjemmefra!

 

Pabben Botn

Festivalsjef

___________

Brukerskapt