Har søkt om forlenga uteservering

Birkeland Pub har søkt kommunen om forlenga periode for uteserveringa, fram til 1. januar 2022.

Normalt er åpningstidene fredager og lørdager klokka 20 til 02.

Det er Zia Ramzi som har sendt søknaden på vegne av Birkeland Pub AS. Han mener at uteservering skaper bedre stemning blant gjestene.

– Fordeler med uteserveringen er at folk kan trekke litt frisk luft når det trengs, ta seg en røyk og generelt holde seg litt mer I bevegelse – noe vi opplever som veldig positivt – det blir bedre stemning når folk får muligheten til å «bytte miljø» litt og ikke sitte inne gjennom hele kvelden. Bedre stemning, bedre flyt og mye hyggeligere for oss på jobb å kunne la folk gå ut når de vil istedenfor å hele tiden stoppe folk I døren på vei ut og ha diskusjon om at de ikke kan ha med seg drikken sin ut for å ta en røyk.

Ifølge søknaden er tilbakemeldingene fra gjester svært positiv.

– Det er veldig fint å kunne la folk sitte på benker under kontrollerte forhold istedenfor at de bare «henger» på utsiden. Vi har fått meget positive tilbakemeldinger på uteserveringen og er veldig fornøyde selv med hvor bra det har fungert.

Innimellom er puben åpen også utenom helgene.

– Om det for eksempel går fotballkamper, eller vi arrangerer quiz, har vi også åpent i enkelte hverdager, samt helligdager. Åpningstider varierer alt ettersom når fotballkamp blir sendt.

Birkeland Pub AS har drevet på ei skjenkebevilling gitt til Rio Servering AS, seinere Inkaro AS. Rio/Inkaro fikk nylig varsel fra Birkenes kommune om mulig tildeling av to prikker, etter brudd på alkoholloven. Bruddet gjelder manglende betaling av bevillingsgebyr, med forfall 20. mai i år.