Evjeveien Antirust har åpnet ved Skårebruna i Vegusdal

SATSER PÅ ANTIRUST. Gunnar Flateland (til venstre) og Jon Kile.

Det hører til sjeldenhetene at det åpnes nye bedrifter på Vegusdal, innerst i kommunen. Nå er det blitt en realitet med Gunnar Flateland og Jon Kile som nye gründere i innlandsgrenda.

På Kjerkemoen ved Skårebruna, 1,5 kilometer fra Vegusdalskrysset mot Evje, har duoen etablert et antirustfirma. I mange år hadde Forsvaret disse bygningene, som lager til blant annet kjøretøy. I et av de flere gamle militærbyggene har Flateland og Kile funnet en nisje som er blitt mer populær med årene.

Ideen og tanken bak dette verkstedet kom i vinter, etter flere samtaler mellom karene – Flateland fra Vegusdal og Kile fra Birkeland. Samtidig så la et verksted mellom Evje og Vegusdal i samme nisje ned, og da klekket duoen ut det som nå er blitt et flott tilbud til bileiere og andre.

Her tilbys rustbehandling med forebyggende tiltak, der sauefett skal sikre at biler ikke ruster. De kan tilby to ulike behandlingsmetoder, med to ulike fett typer fra nettopp sauehår – som blir til Lanolin. Det er kjertlene i sauehåret som er nøkkelen. Woolwax og Fluid film er merkene kundene kan velge mellom, forteller de nyetablerte gründerne.

– Woolwax er firmaet vi jobber tettest på, kan Jon Kile fortelle. Jeg besøkte importøren og bedriften i Bergen, og fikk en god gjennomgang av produktene. Både Woolwax og Fluid Film kommer fra USA, og er brukt i oljebransjen og på skip i mange tiår.

– Vi åpner offisielt nå på mandag 2. August. Og da kan kundene begynne å bestille timer. Vi har allerede hatt over 20 kunder her før åpningen, forteller Flateland. Tross ingen reklame og med kun jungeltelegrafen til hjelp, har det allerede vært kunder fra Grimstad og Kvinesdal, forteller de to.

– Her kan vi behandle alt av kjøretøy opp til 3,5 tonn, samt tohjulinger, gressklippere, landbruksmaskiner, snøfreser med mer, forteller karene da Birkenesavisa er på besøk.

EVJEVEIEN ANTIRUST AS. Lokal furu er skåret opp, og blitt til en flott disk.

Her er pusset opp et verkstedlokale med en helt ny løftebukk, som de hentet i Stavanger. I rommet ved siden av tar de imot kundene i et innredet miljø, som passer både stedet og lokalene. En lokal furu er skåret opp til en flott disk, lakkert og med innskriften på bedriften.

– Her selger vi også Woolwax-spray til kundene, som de kan bruke selv til forebygging og sprøyting privat.

– Vi har også ett helt spesielt tilbud til kundene, og det er at de kan låne gratis bil når deres kjøretøy behandles. En behandling kan ta mellom to-tre til fire timer alt etter størrelse på bilen, og da kan det være greit å låne en bil om man ønsker noe annet i mellomtiden, forteller Flateland. Er det kunder med lang kjørevei, så kan bilen lånes til dagen etter.

– Vi har også bestilt et skilt som skal stå ute ved veien, selv om lokalene ligger like ved riksvei 42.

– Det som er så genialt med Lanolinen i disse produktene, er at de fortrenger vann og nøytraliserer salt, forteller Kile. Så skal man forebygge bilen mot rust og mye salt på veiene, så er dette stoffet genialt.

Avslutningsvis så forteller de at prisene på dette varierer utfra hvor stort kjøretøyet er. Vi har en bunnpris på behandlingen som er rundt 3 000 kroner. Men vi avtaler pris med hver enkelt kunde og utfra størrelse og behandling, forteller gründerne.