En kommende stjerne?

EN KOMMENDE STJERNE? Justas Juozapaitis er Engeslands store musikktalent.

Sist uke spilte Hornmusikken fra Birkeland en flott og vakker konsert i Vegusdal kirke. Med var også Bygdegutane som har hatt noen aktive uker med flere opptredener. Det som imponerte oss mest av alt var 12-åringen Justas Juozapaitis, som er et musikktalent vi kommer til å høre mer fra.

Julen er virkelig kommet og adventskonserten på Engesland var en liten høydare. Synd at ikke flere vegdøler hadde tatt turen og fikk høre flott musikk og sang, og to av sine egne spille. Andre arrangement denne kvelden i Vegusdal må nok ta noe av skylden for mange tomme benkerader.

Det skal ikke ta fra noe av æren til musikanter og sangere. Hornmusikken ledes av Karen Ingrid Witter, som også selv spiller. Dirigent Kari Ingelsrud styrte de rutinerte musikerne.

VAKRE TONER. Det var virkelig kvalitet i hvert et instrument og samhandlingen mellom musikantene var meget god i Vegusdal kirke.

Da Hornmusikken spilte opp, og det var allsang til «Deilig er jorden», kunne man nesten fornemme at taket i kirken løftet seg. Det var vakkert, og et flott øyeblikk.

Det aller største øyeblikket var imidlertid da Justas Juozapaitis under konserten spilte solo på sitt althorn. 7.-klassingen fra Engesland kan virkelig kalles et talent, på lik linje med flere innen idrett og andre kulturgrener.

MUSIKKTALENT. Justas Juozapaitis spilte «Den hellige stad» i et solonummer på sitt althorn. Her spiller han sammen i et annet nummer med Hornmusikken.

Da gutten med opphav fra Litauen dro i gang «Den hellige stad», skjønte de fremmøtte fort at her har man med et spesielt ungt talent å gjøre. I Hornmusikken på Birkeland har han med seg Liv Belland, som er fra den eldre garde fra Engesland, begge spiller nå i Hornmusikken. Under musikkstykket gjorde han også et munnspillbytte underveis, som imponerte de fleste. Hans ro, samtidig som han virket trygg og uredd var fascinerende å oppleve fra kirkerommet under hans solo-opptreden.

Han forteller til Birkenesavisa at han elsker musikk og syntes det er stas å få lov å være med de «voksne» å spille. I Hornmusikken er det med mange og de fleste er godt over 30 år, med noen få unntak. At aldersforskjellen er så stor, hindrer ikke denne ivrige gutten i å spille og glede seg. Han er nede til Birkeland en gang i uken, og øver sammen med Belland fra vegusdalsbygda. I tillegg er Justas ivrig på Kulturskolen i Birkenes. Det skal bli interessant å følge denne unge musikeren og talentet videre i utviklingen.

BYGDEGUTANE. «Gutane» har stått på scenen ofte i høst, denne gang sammen med Hornmusikken.

Som nevnt har de lokale Bygdegutane hatt ei travel tid. De gleder alltid med sine erfarne mannsstemmer.