De demente på sykehjemmet fikk nytt piano av sanitetskvinnene – etter hjertesukk fra presten

PIANO TIL SYKEHJEMMET. Det vanket takk og gode ord når Birkenes Sanitetsforening overrakte pianoet til demensavdelingen ved Birkenes sykehjem. Randi Harstad og Bjørg Stenslund Tøsse fra sanitetsforeningen, sogneprest Torill Farstad Dahl og organist Karen-Ingrid Witter.

Birkenes Sanitetsforening kunne denne uka overrekke et flott elektrisk piano til sykehjemmet.

Under en samtale i fjor mellom sogneprest Torill Farstad Dahl og medlemmer i den lokale sanitetsforeningen kom sognepresten med et lite hjertesukk, og fortalte hvor flott det ville vært med et piano på sykehjemmets demensavdeling. Dette merket sanitetskvinnene seg, og når de først merker seg noe er det ikke så langt mellom tanker og handling.

– Nei, absolutt ikke. Vi fikk fort beskjed fra medlemmene våre at det var en god ide og noe de absolutt ville være med på, forteller leder i Birkenes Sanitetsforening, Bjørg Stenslund Tøsse.

Den flotte gaven ble innviet under en liten andakt og sangstund på avdelingen torsdag, med flere pasienter som fornøyde deltakere. Organist Karen-Ingrid Witter, som forøvrig også var med å plukke ut instrumentet, trakterte pianoet, og fikk med seg pasientene på allsang.

– Pasientene her setter veldig pris på å synge. Det skaper liv og gode opplevelser når de synger de gamle kjære sangene de kjenner igjen fra barndommen og har sunget hele livet, sier May Kristin Ødegård, enhetsleder ved Birkenes sykehjem. Vi på sykehjemmet takker sanitetskvinnene. For oss er de Guds engler på jorden. De husker oss og våre pasienter ved mange anledninger, sier Ødegård takknemlig.